Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Žena roky po zväčšení pŕs začala prežívať peklo: Keď zistila, čo mala celý čas v tele, nemohla tomu uveriť

(Zdroj: TikTok/melissalima713)

AUSTIN - Prsné implantáty nemusia žene vniesť do života len vyššie sebavedomie. Môže sa stať, že prinesú so sebou aj úzkosti, svalovú slabosť či vypadávanie vlasov. Istá Američanka sa podelila o svoje skúsenosti na TikToku. Keď zistila, čo mala celý čas v tele, nemohla tomu uveriť.

Melissa Limová (49) z amerického Texasu si dala spraviť prsné implantáty v roku 2002, lebo sa necítila istá vlastným telom, uvádza magazín Newsweek. O osem rokov neskôr začala pociťovať silné bolesti kĺbov, depresie a rôzne zápaly v tele. Začala chodiť po lekároch, no nikto nevedel zistiť, čo sa s ňou deje. "Ako mama - samoživiteľka som nedokázala ráno vstať z postele, aby som svojim chlapcom prichystala jedlo. Často som si kládla otázku, či by im nebolo bezo mňa lepšie," uvádza vo videu. Kamarátka jej poradila, nech si nájde informácie o ochorení prsných implantátov. 

Cleveland Clinic uvádza chorobu prsných implantátov ako súbor symptónov, ktoré môžu súvisieť s autoimunitnými alebo zápalovými reakciami. Medzi príznaky patria únava, bolesť kĺbov alebo svalov, svalová slabosť, úzkosti, depresie, mozgová hmla, problémy s koncentráciou či výpadky pamäte. Ďalšími príznakmi sú vypadávanie vlasov, chronické bolesti, suché oči, vyrážky a iné kožné problémy. Presná príčina, prečo táto choroba vzniká, nie je zatiaľ známa. 

Liečba ponúka jedno riešenie, ktoré zvolila aj Melissa, a to odstránenie prsných implantátov. Zmenu cítila už po niekoľkých hodinách. "Konečne sa opäť cítim ako ja. Žijem svoj najlepší život. A čo je najlepšie, moji synovia majú opäť svoju mamu." 

@melissalima713 I had no idea about #breastimplantillness but thanks to a friend who saved my life, I’m here to do the same. Listen to your body. #bii

Vo videu Limová ďalej prezradila, že v implantátoch bola pleseň. Na príspevok dostala množstvo reakcií s poďakovaním za zdieľanie svojho príbehu. Mnohé ženy vďaka nej objavili príčinu svojich zdravotných problémov, iné to zase odradilo od plánovaného zákroku zväčšenia pŕs. 

Viac o téme: PleseňDepresiaZväčšenie pŕsPrsné implantáty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu