Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rada nad zlato! Táto mamička ušetrila na nákupe v potravinách desiatky eur: TOTO je jej trik

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

COLLINGWOOD – Pokiaľ by sa udeľovali ocenenia za šetrenie, táto mamička by vyhrala s úplným prehľadom. Rodinka s jedným dieťaťom sa rozhodla míňať na potraviny oveľa menej peňazí, ako doteraz. Mama rodiny má na týždeň necelých 33 dolárov, aby dokázala uživiť ďalšie dva hladné krky. Ako to dokázala?

Istá mamička z austrálskeho Melbourne žije so svojím manželom a dcérkou. Všetkým trom musí na týždeň stačiť jedlo do 33 dolárov (22 eur a 44 centov), informuje Daily Mail Australia. V našich končinách táto suma nepokryje ani bežný nákup počas pracovného týždňa. Pôvodne aj táto rodina platila za týždenné nákupy cez 150 dolárov, no mama rodiny si povedala, že už stačilo. Vypracovala stravovací plán, kde môže za týždeň minúť len 33 dolárov za potraviny. Za túto sumu si môže dovoliť kúpiť 11 položiek. 

Svoj plán uverejnila aj v príspevku na sociálnej sieti Facebook. "Založili sme si samostatný bankový účet len na potraviny, aby sme sa uistili, že dodržíme náš týždenný rozpočet. V nedeľu sme sa vybrali na luxusný slávnostný obed, po ktorom nám zostalo 33 dolárov na náš týždenný nákup," napísala. Mamička sa teda vybrala do miestneho supermarketu Coles v Collingwood a vyzdvihla len 11 položiek, pričom nič nestálo viac ako 8 dolárov (5 eur a 44 centov). Ako sa neskôr vyjadrila, nepovažovala to za bežný nákup na týždeň, pretože v rámci jedla použila aj suroviny, ktoré mali ešte doma v komore a mrazničke.

V čom spočíva pointa? 

"Toto nie je záležitosť týždenného rozpočtu, ale ide o to, aby ste ukázali, že sa dá kupovať aj menej a radšej minúť už to, čo máte doma. Budeme jesť síce menej mäsa a zeleniny, ale raz za čas je to v poriadku," povedala. Z každej večere zostane rodine jedlo pre minimálne dve osoby. Keďže ešte dojčí a používa látkové plienky, pre syna nemusela vyčleniť v skromnom nákupe ani cent. Zo 150 sa minulo len 33 dolárov. V prepočte na eurá ušetrila rodina na týždennom nákupe takmer 80 eur.

Pre mnohé ženy sa stala táto mamička inšpiráciou. "Keby som takto fungovala každý mesiac, môžem šetriť. Je to úžasné, nechápem, prečo ma to nikdy ešte nenapadlo," napísala iná mamička pod príspevok.  

Rada nad zlato! Táto
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Nie je to nič strašné. Tento týždeň som zvládla nákup s dieťaťom, ktoré má alergiu na laktózu a vajcia a s tínedžerom, ktorému vždy nevyhoviete. Všetko je to o nastavení mysle. Na obed zvykneme jesť niekedy aj sushi alebo hranolky, len to nerobíme pravidelne," objasnila ďalšia mama.

Viac o téme: ŠetrenieRady a tipyAustráliaColesCollingwood
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu