Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

FOTO dokumentov, ktoré sú potrebné pre získanie víz do Schengenu, sú hitom: Horšie ako dizertačka!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANGALÚR - Požiadať o víza na zahraničné cesty môže byť problém. Svoje o tom vie aj istý užívateľ Twitteru z Indie, ktorý nedávno zverejnil fotografiu hŕby papierov potrebných pre schengenské vízum. Pohľad na ne ľudí doslova šokoval. Niektorí štós papierov prirovnali k dizertačnej práci.

Vybavovanie víza si obvykle žiada veľké množstvo času, no aj trpezlivosti. Ako sa zdá na základe fotografie jedného z užívateľov Twitteru, pre úspešný proces je potrebné aj veľké množstvo papierov. "Žiadosť o turistické vízum do jednej z najrozvinutejších krajín sveta. Toto je množstvo papierov, ktoré mám mať pri sebe, aby som dokázal, že mám peniaze na to, aby som tam zostal a potom sa vrátil domov," napísal Saptarshi Prakash. 

Príspevok rýchlo nazbieral viac ako 4500 pozitívnych reakcií. Ľudia na sociálnej sieti boli šokovaní, keď videli tú kopu papierov. Zatiaľ čo niektorí to prirovnávali k dizertačnej práci, iní to nazývali rukopisom knihy. Jeden užívateľ žartoval, že dokumenty na Prakashiho zábere vyzerajú ako bankový výpis plný UPI transakcií na Swiggy. "Výpis z účtu, tri roky ITR (priznanie dane z príjmu), výplatné pásky a tony ďalších vecí. Iste, zahŕňa to aj tie transakcie Swiggy. Som zvedavý, kedy ten vízový proces zdigitalizujú," odpovedal Prakash. 

Ďalší to brali ako znamenie zostať doma. "Toto je len jeden z dôvodov, prečo uprednostňujem luxusné zážitky v samotnej Indii. Celý proces udeľovania víz, jetlag, imigračné linky na letiskách a tak ďalej sú príliš únavné," napísal druhý komentujúci. Tretia osoba uviedla, že mala podobnú skúsenosť a Prakashovi odkázala, že s ním súcití. Schengenské vízum je vízum na krátkodobý pobyt pre 26 štátov Európy vrátane Francúzska, Španielska a Švajčiarska.

Viac o téme: VízaSchengen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu