Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šéfkuchár upozorňuje na obrovskú chybu pri varení praženice: Úplne ňou pokazíte celé jedlo!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Praženica patrí vďaka svojej nenáročnej a rýchlej príprave k tým najjednoduchším jedlám. Čo by sme však mali urobiť alebo naopak neurobiť, aby bola naozaj chutná? Známy šéfkuchár v tejto súvislosti vystríha pred jednou praktikou, ktorá podľa neho dokáže zničiť autentickú chuť praženice.

Známy šéfkuchár a nositeľ mnohých ocenení Dan Joines upozorňuje, že ak pridávate do vajíčok pri príprave praženice mlieko, robíte obrovskú chybu. Takýto postup praktizujú najmä vo Veľkej Británii či USA.

Šéfkuchár upozorňuje na obrovskú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Nikdy nepridávajte mlieko do miešaných vajíčok. Ochudobňujete sa tak o ich chuť a zvyšujete pravdepodobnosť, že budú gumové. Vždy uprednostňujem maslo. Pred vyliatím vyšľahaných vajec na panvicu sa uistite, že je zlatisté, ale nie hnedé. Vajíčka miešajte na strednom až miernom ohni," odporúča Joines. 

Podľa neho má byť praženica mierne riedka, ale tak, aby držala pohromade. Danovi dali za pravdu aj ďalší odborníci. Šéfkuchár Luke Selby považuje pridanie mlieka do praženice za "kardinálny hriech", pretože vtedy zostane veľmi riedka a vyzerá ako typická školská strava. Odborníčka na jedlo Rachel Phippsová zas hovorí, že mlieko je zaručený spôsob, ako pokaziť chuť praženice a navyše dodá vajíčkam "takú farbu, akú poznáte zo zariadení hromadného stravovania"

Viac o téme: MliekoVajciaPraženica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu