Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ľudí fascinuje kríž, ktorý ako jediný nezhorej pri požiari kostola: Veriaci tvrdia, je to zázrak!

(Zdroj: Facebook/Wise County ESD No. 2 / Boonsville-Balsora Volunteer Fire Department)

WISE COUNTY - V okrese Wise County v americkom štáte Texas zhorel ešte v júni baptistický kostol. Zábery smutnej udalosti sa šíria na internete, pričom pozornosť užívateľov púta najmä vztýčený kríž, ktorý ako keby zázrakom odolal plameňom a zostal stáť uprostred tlejúcich ruín. Incident sa, našťastie, obišiel bez vážnejších zranení.

Obhorený kríž, ktorý zostal stáť medzi tlejúcimi troskami kostola v Texase, je podľa manželky miestneho pastora Lanity Smithovej (66) božím znamením. Požiar prepukol v čase, keď pracovala vo svojej škôlke. Baptistický kostol prechádzal rekonštrukciou a oheň zachvátil strechu vo chvíli, keď boli robotníci na obede. Niektoré časti chrámu mali sto rokov. Zničené je úplne všetko okrem spomínaného kríža vo svätyni. "Ukázalo nám to, že je tam Boh a dostane nás z toho," okomentovala so slzami v očiach smutný pohľad Smithová. Vysvetlila, že práve na tento kríž vešali veriaci lístky s prosbami k Bohu. 

Pri požiari zasahovali miestni hasiči. Našťastie si nevyžiadal žiadne obete, len ľahšie zranenia. Incident je v štádiu vyšetrovania, hasičské oddelenie pripustilo, že príčinou mohli byť vysoké teploty. Kostol sa podľa predbežnej správy zrútil aj preto, lebo jeho svätyňa bola veľmi veľká. "Strecha svätyne začala padať, keď bolo vo vnútri niekoľko hasičov a niektorí z nich museli byť ošetrení."

Farnosť má 75 členov a nachádza sa približne 24 kilometrov západne od mesta Fort Worth. Kostol bol poistený, na jeho obnovu sa už podarilo vyzbierať približne 5000 dolárov (4900 eur). "Prežijeme to, lebo vieme, že Boh je s nami," dodala Smithová. 

Viac o téme: KostolPožiarKrížTexas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu