Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Toto sa zákazníkom nebude páčiť! Nezvyčajné obmedzenia v kaderníctvach, dôvod ale pochopíte

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CASTENASO - V snahe bojovať s nedostatkom vody a obmedziť jej spotrebu kaderníci v Castenaso, obci na okraji Bologne, nesmú tomu istému zákazníkovi opláchnuť hlavu dvakrát. Uvádza sa to vo vyhláške, ktorú tamojší starosta Carlo Gubellini schválil, aby šetril vodu.

Otvorený vodovodný kohútik dodáva v priemere 13 litrov vody za minútu. Ak vezmete do úvahy, že v Castenaso, kde žije zhruba 16 000 ľudí, je desať kaderníctiev, zákazom opakovaného oplachovania by sa mohli ušetriť tisíce litrov vody denne. "Nikto neprotestoval, občania rozumeli dôvodom nariadenia," povedal starosta.

Taliansko chce kvôli pretrvávajúcemu suchu vyhlásiť výnimočný stav. V rámci opatrení na obmedzenie negatívnych vplyvov sucha by voda mohla byť na prídely aj počas dňa, uviedol v pondelok šéf civilnej obrany Fabrizio Curcio. Tento rok v krajine zaznamenali o 50 percent menej zrážok, než bol priemer predchádzajúcich rokov. V prípade snehových zrážok ide až o 70-percentný úbytok, píše corriere.it. Nedostatok vody má vážne dôsledky pre poľnohospodárstvo, rybolov a výrobu elektriny, vysvetlil Curcio. 

Viac o téme: KaderníctvoSuchoTalianskoVlasy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu