Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pasažieri a personál utrpeli šok: Počas letu ich zaplavili stovky litrov vody! Na palube vypukol zmätok

Ilustračný obrázok
Ilustračný obrázok (Zdroj: TASR/Jonathan Hayward/The Canadian Press via AP)

LONDÝN - Predstavte si, že sedíte na palube transatlantického letu a zo stropu zrazu začnú pršať stovky litrov vody. Svedkami tohto incidentu boli pasažieri letu spoločnosti British Airways. Podľa hovorcu spoločnosti mal incident jednoduché vysvetlenie a problém sa podarilo rýchlo vyriešiť.

Pasažieri a palubný personál utrpeli šok, keď minulý týždeň v piatok počas letu British Airways začala zo stropu kabíny lietadla prúdiť voda. Ku koncu letu BA292 z Londýna Heathrow do Washingtonu D.C. začali z kabíny Airbusu A380 náhle pršať stovky litrov vody. Strašidelnú scénu sa jednému z pasažierov podarilo zachytiť vo videu. Upozornil na to portál news.com.au.

Palubný personál sa pokúšal utrieť vodu, dávať uteráky a prikrývky na podlahu, aby sa voda vsiakla do nich. Ukázalo sa, že incident mal jednoduché vysvetlenie.

Hovorca British Airways potvrdil, že uniknutá voda bola výsledkom chybného ventilu na vnútornom prívode čistej vody. Keď lietadlo pristálo v USA, vadu sa podarilo opraviť a lietadlo obnovilo prevádzku. „Aj keď sa nevyskytol žiadny bezpečnostný problém, oblasť bola rýchlo izolovaná a let pokračoval podľa plánu,“ uviedol hovorca.

Počas incidentu sa voda sústreďovala najmä okolo schodov v prednej časti lietadla vedúcich z kabíny prvej triedy až po sedadlá Club World. Cestujúcich rýchlo presunuli do suchých oblastí lietadla a palubný personál položil koberčeky na podlahu, aby zastavili prúdenie vody pozdĺž uličky.

„Vodopád počas letu nie je v British Airways bežným javom. Niekoľko ľudí už začalo odriekať Zdravasy, ale personál bol po celý čas profesionálny,“ povedal pracovník leteckej spoločnosti. British Airways uviedla, že bezpečnosť cestujúcich a posádky nebola počas incidentu ohrozená. K podobnému incidentu došlo na palube lietadla Airbus A380 spoločnosti British Airways po prvýkrát.

Viac o téme: VodaLietadloPasažierBritish Airways
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu