Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mesto v Poľsku terčom posmechu: VIDEO o probléme s parkovaním je tak zlé, až je geniálne!

Zlé parkovanie prirovnali k nevere
Zlé parkovanie prirovnali k nevere (Zdroj: YouTube/Gdynia)

VARŠAVA - Rozruch na poľských sociálnych sieťach a v médiách vyvolalo mesto Gdyňa, ktoré v snahe poukázať na problém s parkovaním na miestach určených pre handikepovaných vyprodukovalo klip, ktorý prirovnáva zlé parkovanie k manželskej nevere.

"Je to také zlé, až je to geniálne," znel jeden z ohlasov. Tvorcovia kontroverzného šotu pre výstrahu "zaparkovali" handikepovaného muža v posteli manželky vodiča, ktorý zaparkoval svoje auto na mieste určenom pre invalidov. Obaja muži s kyticou v ruke (a pravdepodobne s čiernym svedomím za zlé parkovanie) sa potom míňajú vo dverách. Z vozíčka zaznie replika: "A čo keby som ja zabral tvoje miesto?"

"Vážne nemáte lepší nápad?" znel jeden z komentárov, medzi ktorými kritika prevážila nad pozitívnymi ohlasmi. "Ako človek z brandže by som si želal spoznať proces projektovania a realizácie tohto spotu!" znel hlas možno závisti, možno obdivu, možno irónie. Iní sa ale bez obalu pýtajú, či väčšiu hlúposť spáchal tvorca klipu, alebo úradník, ktorý ho schválil. "A to som bývala hrdá, že som obyvateľkou Gdyne," povzdychla si ďalšia sklamaná užívateľka. 

"Je to odvážne, ale nerozvážne," poznamenal o klipe denník Gazeta Wyborcza a pripomenul ďalšie prešľapy miestnej radnice. Tá najprv sľúbila prispieť na elektrobicykle, ale keď dorazilo množstvo žiadostí, ukázalo sa, že peniaze stačia len pre štyridsať z niekoľkých stoviek žiadateľov. Ďalšie "prelomové" rozhodnutie predstavovalo oznámenie, že mesto začína hľadať sponzora pre stavbu športovej haly, ktoré ale zaznelo po štrnástich rokoch ubezpečovania, že žiadny sponzor nie je potrebný.

Viac o téme: ParkovanieSexMilenecGdyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu