Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodina pri vypratávaní povaly zažila neskutočný šok: Objavili tam niečo, čo hľadali vyše 30 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Tak tomuto sa hovorí z pekla šťastie. Nathalye mala pred vyše tridsiatimi rokmi korytnačku Manuelu. V dome, kde bývali, sa však začala rekonštrukcia a Manuela sa počas nej stratila. Šok prišiel po troch desaťročiach. Ako to dokázala?

Suchozemská korytnačka Manuela sa stratila v roku 1982 .Mala vtedy osem rokov a patrila matke Nathalye De Almeidovej. Počas rekonštrukčných prác sa ale Manuela niekde zatúlala a nikto ju už nevedel nájsť. Prešlo dlhých tridsať rokov a korytnačka sa na obrovské prekvapenie svojej niekdajšej majiteľky opäť objavila. Skrývala v podkroví domu. Rodina sa rozhodla vypratať povalu od zbytočných vecí, a práve pri ich triedení ju objavila. Šokovalo ich, že dokázala prežiť v škatuli so starými drevenými reproduktormi. 

"Boli sme šokovaní! Mama pribehla za nami s plačom, pretože tomu nemohla uveriť. Našli sme Manuelu!" povedala Nathalye. Korytnačka sa živila pravdepodbne larvami termitov, ktorých bolo na povale požehnane. No a počas veterinárnej prehliadky sa dokonca zistilo, že Manuela je vlastne Manuel. 

Najstaršia na svete

Korytnačka suchozemská sa môže dožiť až 255 rokov. Okrem toho je schopná prežiť asi tri roky bez jedla a vody. Najstaršia korytnačka na svete sa volá Jonathan, ktorý v súčasnosti žije na juhoatlantickom ostrove Svätá Helena. Má 190 rokov a na ostrov dorazil ako dar Sirovi Williamovi Grey-Wilsonovi v roku 1882, ktorý sa neskôr stal guvernérom ostrova.

Viac o téme: Korytnačka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu