Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Barana v Afrike odsúdili na tri roky nepodmienečne: Pozrite, čoho sa dopustil, ohavný čin

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AKUEL YOL - Baran v Južnom Sudáne bol odsúdený na tri roky väzenia po tom, čo ho uznali vinným zo zabitia ženy. Zviera ju nabralo do rebier, čo viedlo k okamžitej smrti štyridsaťpäťročnej miestnej obyvateľky. Nie je známe, či zviera prejavilo nad svojím činom ľútosť. Podobný incident sa stal aj v USA, kde ženu usmrtila ovca.

Baran bol vzatý do policajnej väzby v Južnom Sudáne začiatkom tohto mesiaca po útoku na Adhieu Chapingaovú. Tá neskôr na následky zranení zomrela. "Baran ženu nabral do rebier, okamžite zomrela. Stalo sa to v Rumbek East na mieste zvanom Akuel Yol," informoval policajný major Elijah Mabor. Baran je momentálne vo väzbe na policajnej stanici v Maleng Agok Payam. "Jeho majiteľ je nevinný, baran je ten, kto spáchal trestný čin, takže si zaslúži byť zatknutý. Prípad bude neskôr postúpený obyčajnému súdu," doplnil Mabor. 

Zviera strávi nasledujúce tri roky vo vojenskom tábore v sídle okresu Aduel v sudánskom štáte Lakes State. Nie je známe, či nad svojím zločinom prejavilo ľútosť. Miestny súd tiež rozhodol, že jeho majiteľ Duony Manyang Dhal bude musieť odovzdať päť kráv rodine obete ako kompenzáciu. Správca okresu Paul Adhong Majak povedal, že Dhal a rodina obete sú príbuzní a susedia. Keď barana prepustia z väzenia, bude tiež darovaný rodine v súlade s miestnymi zákonmi. 

Chapingová nie je prvou osobou, ktorá sa stala obeťou ovce alebo barana. Minulý rok zomrela žena v USA po tom, čo ju na farme napadla ovca. Kim Taylorová pracovala ako dobrovoľníčka na farmách Cultivate Care Farms v Boltone v štáte Massachusetts, keď ju zviera ťažko zranilo. Na miesto dorazila bostonská polícia a záchranné služby, ale Taylorovej stav sa rýchlo zhoršil. Ovca sa údajne na ňu niekoľkokrát vrhla a opakovane do nej vrážala. To malo za následok rozsiahle, vážne zranenia. Kim krátko po príchode policajtov utrpela zástavu srdca. V nemocnici napokon podľahla zraneniam.

Viac o téme: VraždaOvcaBaranSudán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu