Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Školák si musel odbehnúť na WC: Keď zbadal, čo sa tam ukrýva, takmer sa mu zastavilo srdce

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVA LIMA - V jednej z miestnych škôl v Brazílii sa odohrala na prvý pohľad bizarná situácia, no mohla sa skončiť tragicky. Školáci práve hrali futbal, keď jeden z hráčov potreboval ísť na záchod. Netušil však, čo strašné sa na toalete odohrá.

Deväťročný David Miguel potreboval ísť počas futbalového zápasu na záchod. Ten sa odohrával v telocvični jeho školy Marthy Drummond Fonsecu v Novej Lime. Chlapec otvoril dvere a podišiel k toalete. Zrazu ale počul tiché vrčanie a celý preľaknutý vybehol von.

Utekal za otcom, aby mu povedal, že na záchodoch vrčí niečo živé. Rodrigo Almeida (34) si najprv myslel, že ide o ocelota, divého psa alebo niečo podobné. David ho zobral na WC, no to, čo sa tam skrývalo, bolo oveľa väčšie. Rodrigo neveril tomu, čo vidí. Ukrývala sa tam totiž puma. 

Na miesto boli privolané záchranné zložky. Pumu sa podarilo zasiahnuť uspávacou šípkou a následne bola premiestnená vypustená späť do voľnej prírody. David sa pre miestne médiá vyjadril, že sa mu takmer zastavilo srdce, keď na záchodoch počul vrčanie divokej šelmy. 

Brazílsky inštitút pre životné prostredie a obnoviteľné zdroje (IBAMA) neskôr uviedol, že išlo o mladú samicu a že sa pri incidente nikomu nič nestalo. Veterinár Marcos Mourao, ktorý pomáhal pri odchyte pumy z toaliet, vysvetlil, že odlesňovanie spôsobuje čoraz väčší výskyt divých zvierat v prímestských oblastiach. "Vieme, že sa to deje. Problémom sú odlesňovanie, každoročné veľké požiare a ničenie prírodného ekosystému. Je to prirodzené prostredie pre divé zvieratá, ktoré potom utekajú a hľadajú útočisko v mestách.". V prípade kontaktu s divou zverou Mourao radí vyhnúť sa zbytočnému hluku, pomaly opustiť oblasť a ihneď kontaktovať príslušné orgány. 
 

Viac o téme: ToaletaPumaBrazíliaWCŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu