Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vodič kamióna vyhral v lotérii: Najprv dlhá dovolenka, potom pandémia... a takto skončil!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britský vodič kamiónu Steve Schiltz vyhral v roku 2019 milión libier (asi 1 185 000 eur) v lotérii Euromillions. S manželkou si kúpili nové auto a odišli na dlhú dovolenku na Maledivy. Potom sa ale výherca opäť vrátil za volant kamiónu, ktorým rozváža tovar do obchodu s potravinami, píše web The Mirror.

Schiltz, ktorý má 56 rokov, sa rozhodol vrátiť k pôvodnej profesii, keď dostal list od britskej vlády. V dôsledku pandémie covidu-19 bol totiž v Británii akútny nedostatok vodičov nákladných vozidiel, vláda preto požiadala ľudí s potrebným vodičským oprávnením, aby pomohli. Steve výzvu vypočul, pred kolegami ale svoje imanie zatajil. Práca ho teší a bol rád, že môže svojej krajine pomôcť, uviedol v rozhovore.

 

Wife Lesley says she loves work too much to pack up but has reduced her workload to four days a week, reports The...

Posted by Geests on Sunday, May 15, 2022

"Stal sa zo mňa kľúčový pracovník a tak som dlho neváhal. Bol som rád, že môžem pomôcť. Je skvelé byť späť v práci. Navyše to znamená, že peniaze z nášho bankového účtu nemiznú, ale naopak tam pribúdajú." 

Pracovať neprestala ani jeho manželka Lesley, ktorá pôsobí ako školiteľka v zdravotníctve a sociálnej starostlivosti na voľnej nohe. Svoju prácu má vraj príliš rada na to, aby s ňou prestala, akurát si znížila úväzok na štyri dni v týždni.

Vodič kamióna vyhral v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Časť peňazí manželia investovali do budúcnosti svojich šiestich detí a štyroch vnúčat. Síce už raz vyhrali, ale vsádzajú ďalej. Pokiaľ by sa na nich šťastie usmialo druhýkrát, výhru chcú venovať charitatívnym organizáciám.

Viac o téme: MilionárVýhraVeľká Británia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu