Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matka odpadla deň po očkovaní proti KORONAVÍRUSU: Práve kúpala dcérku! Hororový koniec

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DORSET/BOURNEMOUTH - V jednom z rodinných domov v anglickom grófstve Dorset sa odohrala strašná tragédia. Matka kúpala svoje malé dieťa, keď z ničoho nič omdlela. Vysvitlo, že náhla zmena stavu matky mala byť spôsobená vakcináciou proti koronavírusu.

Právnička Louise Atkinsonová stratila vedomie počas kúpania svojej deväťmesačnej dcérky Eleanor. Stalo sa tak deň po podaní prvej dávky vakcíny Oxford-AstraZeneca, informuje Dorset Live. Keď sa otec rodiny James vrátil domov, uvidel v kúpeľni na podlahe ležať svoju bezvládnu manželku. To však nebolo všetko. Ďalší šok prišiel po tom, ako sa pozrel do vane. Eleanor bola totiž otočená tvárou dolu a taktiež sa nehýbala. Otec ju ihneď vybral z vane, položil na podlahu a poskytol jej prvú pomoc. Ešte predtým sa mu podarilo prebudiť Louise. 

Pokusy o oživenie bábätka pokračovali až do príchodu záchranky, následne bolo letecky prevezené do nemocnice Southampton General Hospital. O štyri hodiny neskôr sa však manželia dozvedeli tú najhoršiu možnú správu. Elenaor svoj o život prehrala. Doteraz nie je známe, ako dlho bola pod vodou. Pitva potvrdila, že príčinou smrti bolo utopenie. Polícia prípad uzavrela až nedávno, keď dospela k záveru, že išlo o tragickú nehodu. V súvislosti s nežiaducou reakciou Atkinsonovej na vakcínu bola od anglického Úradu verejného zdravia poskytnutá informácia, že únava a ospalosť sú možnými vedľajšími účinkami po vpichnutí vakcíny. 

 

Louise Atkinson blacked out while her nine-month-old Eleanor was in three inches of water.

Posted by Metro on Friday, May 13, 2022

Louise prežívala ťažké obdobie 

Ellie sa narodila predčasne, už v 33. týždni tehotenstva. Od narodenia mala problémy so srdcom a nechcela jesť, v dôsledku čoho mala príliš nízku hmotnosť. Koncom marca 2021 mala podstúpiť operáciu srdca. Jej matka sa vyjadrila, že zo strachu o dcéru nemohla už niekoľko dní spať ani jesť. Pridal sa k tomu aj stres spojený s testovaním na covid, aby mohla spolu s manželom sprevádzať Elenaor počas jej plánovaného desaťdňového pobytu v nemocnici. 

Matka odpadla deň po
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Louise sa rozhodla okúpať svoju dcéru, pretože jej prišlo zle počas ranného kŕmenia. Kúpanie zvyčajne trvalo desať až pätnásť minút. Dieťa sedelo v plastovej stoličke vo vani, kde bola napustená voda s hĺbkou zhruba sedem centimetrov. "Začala som ju dvíhať a to je všetko, čo si pamätám. Potom som už len videla Jamesa, ako sa ma snaží zobudiť," uviedla Atkinsonová. 

Odpadla aj po druhej dávke  

Mladá žena odpadla aj deň po tom, ako dostala druhú dávku vakcíny AstraZeneca. Podstúpila preto sériu vyšetrení a hoci odborníci nedokázali dospieť k žiadnemu vysvetleniu, jej reakcia na vakcínu bola nakoniec spojená s jej následnou stratou vedomia. 

Cítite sa zle a myslíte si, že odpadnete? Tieto znaky sú jasným signálom, že sa niečo deje?
Zobraziť galériu (3)
Cítite sa zle a myslíte si, že odpadnete? Tieto znaky sú jasným signálom, že sa niečo deje?  (Zdroj: thinkstock.com)

Detektív Phil Read z dorsetskej polície povedal: "Usúdili sme, že to bola tragická nehoda. Ellie zomrela utopením vo vani a potenciálne k tomu prispeli ešte iné faktory. Jedným z nich bol nepriaznivý účinok vakcíny proti koronavírusu. Pani Atkinsonová trpela v tom čase nedostatkom spánku, keďže prežívala stresujúce obdobie. Nejedla a je veľmi štíhla. Všetky tieto faktory mohli spôsobiť, že upadla do bezvedomia na dlhší čas práve vo chvíli, keď dvíhala dcéru z vane." 
 

Viac o téme: SmrťOčkovanieVakcínaKoronavírusCOVID-19AstraZeneca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu