Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Francúzsky zdravotnícky úrad odporúča 5. dávku vakcíny rizikovým skupinám

Očkovanie vakcínou Pfizer
Očkovanie vakcínou Pfizer (Zdroj: SITA/AP Photo/Burhan Ozbilici)

PARÍŽ - Francúzsky najvyšší úrad verejného zdravotníctva odporučil na jeseň ďalšiu posilňujúcu dávku vakcíny proti koronavírusu pre rizikových pacientov a ľudí vo veku nad 65 rokov. Pripraviť je podľa neho potrebné aj príslušné očkovanie obyvateľstva. Informuje o tom agentúra DPA.

V prípade vysoko rizikových pacientov by mali dostať posilňujúci dávku aj ľudia z ich najbližšieho okolia. Tí ľudia v tejto skupine, ktorým vpichli zatiaľ všetky dávky vakcíny, by už mali dostať na jeseň piatu dávku proti koronavírusu.

Očakávajú, že sa vírus bude znova šíriť rýchlejšie

Napriek súčasnej ustálenej situácii s ochorením COVID-19 francúzsky úrad verejného zdravotníctva predpokladá, že pravidelne nastane situácia, keď sa bude koronavírus znova silnejšie šíriť. Najpravdepodobnejší scenár je ten, že koronavírus zostane stále aktívny, ale bude mať menší vplyv, a to práve vďaka dostatočnej zaočkovanosti obyvateľstva.

Krajina sa však tiež musí pripraviť na horší scenár a potom uskutočniť očkovanie vo veľkom rozsahu. Úrad verejného zdravotníctva nemôže robiť politické rozhodnutia. Je však už pravidlom, že francúzska vláda sa týchto odporúčaní drží.

Viac o téme: OčkovanieFrancúzskoKoronavírusPosilňujúca dávka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu