Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Daniela (34) polroka po očkovaní Pfizerom trpí vážnymi problémami: Tieto príznaky mi ničia život!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SYDNEY - Finančná pracovníčka v Sydney, ktorá trpí vážnymi neurologickými problémami viac ako šesť mesiacov po očkovaní covidovou vakcínou, tvrdí, že vláda aj lekárska komunita na ňu zanevrela. Lekári jej problémy nedokážu vyriešiť. Napriek tomu tieto nežiadúce vedľajšie účinky nie sú zahrnuté do informačného letáku vakcíny.

Tridsaťštyriročná Daniella Lenarczyková uviedla, že od 3. septembra, kedy dostala prvú dávku vakcíny od spoločnosti Pfizer, zažívala migrény, hučanie v ušiach, bolesti krku a necitlivosť v ruke. Lekárov tieto vedľajšie účinky prekvapili a nedokázali jej pomôcť. Žena minula takmer 4000 austrálskych dolárov (cca 2600 eur) na návštevy u špecialistu, testy, vyšetrenia a lieky. Zdravotnými problémami však trpí doteraz. Od septembra do februára navštívila viac ako tridsať odborníkov. "Pokrčia plecami a povedia, že je to stres. Dostala som vakcínu, pretože som dôverovala vláde, štátnym a federálnym politikom, hlavným lekárom. Teraz je táto dôvera narušená, pretože žiadam o pomoc a dočkám sa len osočovania," sťažuje sa. 

Neviem, ako znie ticho

Daniella momentálne užíva kokteil liekov proti bolesti, aby sa vyrovnala so svojimi príznakmi, ktoré na jej frustráciu nie sú oficiálne uznané ani ako nezvyčajné vedľajšie účinky vakcíny. "Mám trvalé poškodenie uší, neviem, ako znie ticho. Celý víkend som mala migrénu, každý deň som plakala, lebo som mala bolesti." Všeobecní lekári jej nedokážu poskytnúť žiadnu odpoveď, pretože sa riadia pokynmi poskytnutými vládou. Zatiaľ čo zdravotnícke úrady vrátane amerického Centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (CDC) a samotnej firmy Pfizer popreli akúkoľvek príčinnú súvislosť medzi vakcínou a neurologickými symptómami, aké zažila Lenarczyková, niektorí experti vyzvali na ďalšie vyšetrenie. 

 

Finally main stream media is reporting on this!! I have read literally hundreds of first hand accounts of people having...

Posted by Maree Willison on Thursday, March 17, 2022

Minulý týždeň výskumník vakcín Gregory Poland z Kliniky Mayo povedal, že sa u neho vyvinul tinnitus krátko po podaní druhej dávky Pfizeru. Podľa neho je potrebný ďalší výskum, aby sa zistilo, čo spôsobilo jeho symptómy, ktoré trápia tisíce ľudí na celom svete. Existuje určitý výskum, ktorý preukazuje neurologické komplikácie po očkovaní, najmä zriedkavé správy o syndróme Guillain-Barre (GBS). Neurootológ (obor, ktorý sa zaoberá závratmi, vyšetrovaním chuti a čuchu, pozn. red.) Elliott Kozin z centra Massachusetts Eye and Ear v Bostone  uviedol, že experti sa snažili o pochopenie toho, či vakcíny môžu súvisieť s rôznymi sluchovými ťažkosťami, no nedospeli k žiadnemu definitívnemu záveru. "Dočasnosť nie je kauzalita. Môj vlastný odhad je, že to môže byť mimocieľová zápalová reakcia, zápal oblasti spánkového laloku mozgu, kde sa vytvárajú zvuky." 

Sú potrebné rozsiahlejšie štúdie

Lenarczyková tvrdí, že po prvej dávke okamžite ochorela; v priebehu niekoľkých minút pocítila nevoľnosť a potila sa. Jej symptómy sa v priebehu nasledujúcich týždňov zhoršili, no cesty do nemocnice a viaceré vyšetrenia neodhalili nič nezvyčajné. Lekári ju dokonca odkázali na psychológa, pretože sa domnievali, že za bolesťami hlavy je obyčajný stres. Imunológ, ktorého pacientka kontaktovala, si vyžiadal informácie od spoločnosti Pfizer. Tá odpovedala listom, v ktorom zhrnula dostupnú literatúru, citujúc dokument zverejnený v časopise International Journal of Audiology minulý rok. Sú v ňom podrobne opísané tri hlásenia prípadov tinitu po očkovaní. Autori dokumentu predpokladali, že jeho vznik mohla zapríčiniť autoimunitná reakcia, úzkosť z imunizácie a náhodná udalosť. Predstavitelia Pfizeru doplnili, že sú potrebné rozsiahlejšie štúdie, ktoré by potvrdili, či je tinnitus skutočne nežiaducim účinkom vakcíny. 

Daniela (34) polroka po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vo svojom online výskume Daniella natrafila na podobnú skúsenosť inej ženy. Tá bola podrobne opísaná v časopise Science začiatkom tohto roka. Brianne Dressenová, bývalá predškolská učiteľka v americkom Utahu, dostala dávku vakcíny AstraZeneca ako dobrovoľníčka v klinickej štúdii v novembri 2020. Večer po očkovaní mala rozmazané videnie a skreslený sluch. Jej príznaky sa rýchlo zhoršili, kolísala jej srdcová frekvencia a zažívala silnú svalovú slabosť. Podľa Dressenovej sú ľudia, ktorí po očkovaní trpia trvalými zdravotnými problémami, často marginalizovaní.

Minulý mesiac začala austrálska vláda vyplácať prvé nároky v rámci svojho systému odškodnenia za komplikácie spôsobené očkovaním. Podľa právnikov je ale program príliš zložitý a zameraný na veľmi obmedzený počet oficiálne uznaných nepriaznivých účinkov. Prehľadávanie v databáze upozornení na nežiaduce účinky ukazuje 770 celkových výsledkov pre tinnitus spojený s vakcínou Pfizer, 914 pre migrénu, 576 pre bolesť krku a 59 pre problémy so sluchom. Napriek tomu sa v informačnom liste produktu od Pfizeru nespomínajú tieto symptómy ako vedľajšie účinky. 

Viac o téme: OčkovanieVakcínaKoronavírusPfizerCOVID-19Tinitus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu