Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desať spôsobov, ako sa dá schudnúť bez námahy: Ten prvý si budete poriadne užívať

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

LONDÝN - Leto je za rohom a mnohí už začali s chudnutím do plaviek. Ak na podobné záležitosti nemáte príliš veľa času, no chceli by ste zhodiť pár kíl, inšpirujte sa týmito tipmi. Nielenže nemusíte míňať desiatky eur za permanentky do posilňovne, mnoho tipov možno vykonávať v pohodlí domova.

Existuje niekoľko jednoduchých spôsobov, ako sa dá zhodiť pár kíl. Nemusíte pritom tráviť hodiny v posilňovni ani variť špeciálne diétne jedlá. Namiesto toho vyskúšajte tieto jednoduché aktivity:

Zacvičte si v spálni

Pokiaľ nemáte čas na každodennú prechádzku, nemajte hlavu v smútku. Sex môže byť rovnako účinný ako jogging. Závisí to však od toho, ako dlho sa tejto aktivite venujete. Muži počas sexu môžu spáliť vyše sto kalórií, zatiaľ čo ženy spália približne 69. Zvýšená hladina oxytocínu, hormónu lásky, naviac zaženie túžbu po jedle. 

Desať spôsobov, ako sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Zdriemnite si

Chicagská univerzita zistila, že ľudia, ktorí v noci spali o hodinu viac, zjedli za dva týždne o 270 kalórií menej. To predstavuje viac ako 7 000 kalórií, napríklad v podobe 27 Big Macov, ročne.

Zahrajte sa

Podľa štúdie Plymouthskej univerzity hranie videohier len tri minúty denne dokáže znížiť chuť na jedlo o 24 percent. Taktiež dokáže zamedziť chuti na alkohol a cigarety. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Zostaňte hydratovaní

Po vypití pohára vody spálite až o tretinu viac kalórií za hodinu, tvrdí jeden americký výskum. Iná štúdia zas zistila, že ženy, ktoré denne vypili jeden liter vody navyše, schudli za rok dva kilogramy.

Uvoľnite sa

Vystresované ženy majú širší pás ako tie, ktoré jedia to isté, ale sú viac uvoľnené. Stresový hormón kortizol spôsobuje hromadenie tuku okolo vnútorných orgánov. Tak sa zhlboka nadýchnite a doprajte si chvíľu oddychu. 

Vyhnite sa nezdravému jedlu

Čo nenakúpite, to doma nemáte. Myslite na to pri najbližšej návšteve supermarketu a balík s čipsami radšej do nákupného košíka nehádžte. Namiesto toho kúpte dostatok zeleniny a ovocia, ktoré vám pomôžu zahnať túžbu po nezdravých potravinách. 

Vyberajte si v obchodoch radšej zeleninu a ovocie s najnižším obsahom pesticídov!
Zobraziť galériu (5)
Vyberajte si v obchodoch radšej zeleninu a ovocie s najnižším obsahom pesticídov!  (Zdroj: thinkstock.com)

Nevarte

Surová strava je jedným z najúčinnejších spôsobov, ako schudnúť. Vedci však neodporúčajú jesť dlhodobo tepelne neupravené ovocie a zeleninu.

Vypnite svetlá

Podľa štúdie zverejnenej v časopise JAMA Internal Medicine máte o 33 percent vyššiu pravdepodobnosť, že budete obézni, ak zaspávate pri svetle. Pred spaním preto nezabudnite v izbe zhasnúť a vypnúť elektroniku. 

Desať spôsobov, ako sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Getty Images)

Vyhnite sa diétnym nápojom

Ľudia, ktorí denne vypijú plechovku diétnej koly, priberú štyrikrát viac než tí, ktorí tento nápoj vôbec nepijú, tvrdí Texaská univerzita. Sladidlá v podobných nápojoch totiž spôsobujú, že budete mať chuť na vysoko kalorické potraviny.

Zapáľte sviečku

Ak po jedle máte chuť na niečo sladké, pomôcť dokáže obyčajná vôňa dezertu. Výskum londýnskej nemocnice St George’s Hospital odhalil, že ľudia, ktorí nosili náplasti s vanilkovou vôňou, boli schopní odolať maškrtám oveľa viac než tí, ktorí náplasti nenosili. Používatelia náplastí schudli počas štúdie v priemere dve kilá. Podobne účinné môže byť zapálenie voňavej sviečky.

Viac o téme: ChudnutieDiéta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu