Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Podfuk či realita? Eiffelovka sa rozrastie!

Symbol francúzskej metropoly údajne dostane takúto platformu, ktorá pripomína okvetie alebo pristávaciu plošinu pre vrtuľníky. Zobraziť galériu (2)
Symbol francúzskej metropoly údajne dostane takúto platformu, ktorá pripomína okvetie alebo pristávaciu plošinu pre vrtuľníky. (Zdroj: isifa)

PARÍŽ - Eiffelova veža vraj dostane nový vrchol! Jedna z najznámejších stavieb sveta má zmeniť svoju doterajšiu podobu a dostať novú terasu. Istá francúzska firma zverejnila náhľady novej eiffelovky a tvrdí, že vyhrala konkurz na jej predstavu. Správcovia slávnej stavby však tvrdia, že ide o podfuk.

Správa sa ihneď stala centrom záujmu viacerých európskych médií a britská tlač už písala o hotovej veci. Architekti z renomovanej firmy Serero plánujú postaviť na jej vrchu terasu, odkiaľ by mali návštevníci výhľad na Paríž. Serero tvrdí, že vyhral úzky a utajovaný konkurz na prestavbu. Celá vec má však jeden háčik - správcovská firma veže žiadne zmeny neplánuje. „Je to podfuk. Nemáme poňatia, odkiaľ tento nápad prišiel,“ uviedla hovorkyňa spoločnosti. Hovorca Serera sa však bráni, že firmu pozvali do konkurzu, „inak by sme nevypracovali plány“. Podfuk či pravda? Možno ide o prvoaprílový žart.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu