Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Rybári ulovili v morských hlbinách príšeru: Keď ju vytiahli na loď... VIDEO len pre silné povahy

Austrálski rybári s úlovkom, na ktorý nezabudnú
Austrálski rybári s úlovkom, na ktorý nezabudnú (Zdroj: Youtube/Sammy Hitzke Fishing)

SYDNEY - Dvaja austrálski rybári bojovali s morským živočíchom takmer päť hodín. Napokon však zistili, že ich niekto predbehol. Nasledoval uprutný boj, no nebolo to nič v porovnaní s tým, keď svoj úlovok vytiahli do lode.

Podľa trhaných a silných pohybov si skúsení rybári okamžite uvedomili, že majú do činenia so žralokom. Pripravili sa na dlhý boj, no určite nečakali, že potrvá štyri a pol hodiny. Žralok sa pod vodou neustále snažil vyslobodiť. Keď sa napokon Shaunovi Whaleovi a Sammymu Hitzkemu podarilo žraloka vytiahnuť, všimli si, že niečo nie je v poriadku. Vo videu počuť, ako hovoria: "Tu je. Je veľký a dlhý. Je to žralok. Vyzerá to tak, že ho niekto napadol. Neviem, čo sa tam stalo. Je to obrovské uhryznutie."

Keď sa rybárom podarilo vytiahnuť z vody celého žraloka, spozorovali, že na ich úlovku si už predtým niekto pochutnal. "Toto je epické. Chýbajú mu tri štvrtiny tela. Je to príšera z hlbín," povedal Sammy. 

Shaun neskôr vysvetlil, aký je tento ich nález vzácny. "Som úplne vyčerpaný, ale toto môže byť tá najšialenejšia vec, akú som kedy v oceáne videl. Už mnoho rokov sa venujem rybolovu a ani raz som si nepomyslel, že ulovím žraloka, ktorého ochutnalo niečo obrovské. Toto je skutočný predátor hlbín a teraz bol len potravou pre niečo iné. Je to nález na celý život." 

 

There’s always a bigger fish out there!! Certainly not what Shaun Whale and I though we had on the line, but insane to...

Posted by Sammy Hitzke Fishing on Monday, April 4, 2022

Žraloky líščie majú dlhé chvosty, ktoré z nich robia pôsobivých lovcov a rýchlych plavcov. Spadajú sem tri druhy a od roku 2007 sú uvedené v zozname Svetovej únie na ochranu prírody. Zvyčajne sa lovia pre mäso, pečeň, kožu a plutvy (polievke zo žraločích plutiev).

Viac o téme: RybolovRybáriAustráliaSammy Hitzke
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu