Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

FOTO V močovom mechúre pacientky (45) našli kameň: Ale keď zistili, čo bolo v jeho vnútri!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SFAX - Žena z Tuniska, ktorá sa sťažovala na infekciu močových ciest, bola šokovaná, keď zistila, že v jej mechúre sa nachádza zaseknutý sklenený pohár. Lekárom povedala, že pohár použila ako sexuálnu hračku. Podľa odborníkov takéto správanie odráža istý psychopatologický stav.

Štyridsaťpäťročná žena z Tuniska išla do nemocnice a sťažovala sa na symptómy infekcie močových ciest, ako je únik moču, kvôli čomu často navštevovala toaletu. Lekári zistili, že v jej močovom mechúre je močový kameň. Aké bolo ale ich prekvapenie, keď následne odhalili, že v jeho vnútri sa nachádza zaseknutý sklenený pohár. Pacientka uviedla, že pred štyrmi rokmi použila pohár na pitie ako sexuálnu hračku. V správe sa ďalej uvádza, že ho vložila do močovej rúry namiesto vagíny. 

 

A woman visited the hospital, thinking she had a minor urinary tract infection (UTI), but it was discovered that she had...

Posted by Report Dailys on Friday, March 18, 2022

Prípad bol opísaný v článku zverejnenom v lekárskom časopise Science Direct. Jeho autori označujú takéto predmety ako "intravezikálne cudzie telesá". V podobných prípadoch si ich mnohí pacienti nedokážu odstrániť sami. Hanbia sa však vyhľadať lekársku pomoc, čo vedie k takýmto scenárom. 

Lekári z Univerzitnej nemocnice Habiba Bourguibu v tuniskom meste Sfax museli vykonať cystolitotómiu - typ otvorenej operácie, ktorá sa používa na odstránenie kameňa z močového mechúra. Teraz je už v poriadku. V diskusnej časti článku bolo uvedené, že dobrovoľné zavedenie rôznych predmetov cez uretrálny kanálik často odráža konkrétny psychopatologický stav danej osoby. 

Viac o téme: Sexuálna hračkaMočový mechúr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu