Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Neuveríte, čo lekári našli v zadku pacienta: A jeho obhajoba vás pobaví ešte viac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PATNA - Lekári niekedy riešia skutočne bizarné prípady, kedy z rôznych častí tiel pacientov sú nútení operačne odstraňovať širokú škálu predmetov. Podobný je aj nedávny prípad muža z indického štátu Bihár, ktorý bol zdokumentovaný v lekárskom časopise Radiology Case Reports.

Po prijatí pacienta so zápchou a silnými bolesťami brucha zostali lekári v šoku, keď odhalili príčinu jeho problémov. Po vyšetrení ultrazvukom a röntgenovom snímaní totiž našli v jeho črevách uviaznutý sklenený pohár. Päťdesiatpäťročný muž sa až neskôr priznal k tomu, že ho prehltol, keď pil čaj. Lekári sa pokúsili vybrať predmet cez konečník von endoskopicky, ale nemali šťastie. Nezostávalo im teda nič iné než nešťastníka operovať. 

Zahanbený muž prekvapujúco aj naďalej tvrdil, že pohár prehltol, také niečo ale anatómia ľudského tela neumožňuje. Trubica na prijímanie potravy je totiž príliš úzka na to, aby ňou takýto predmet prešiel. "Ako sa dostal pohár do jeho tela, je stále záhadou," okomentoval prípad šéf operačného tímu Mahmudal Hasan. Zdravotný stav muža je podľa neho stabilizovaný. 

Neuveríte, čo lekári našli
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Keď už hovoríme o cudzích predmetoch uviaznutých v telách pacientov, nemenovaný 37-ročný panic sa ocitol v komplikovanej situácii po tom, ako mu počas sexuálnej hry zostal v penise takmer dvojmetrový nylonový špagát. Prípad bol zdokumentovaný v lekárskom časopise Radiology Case Reports. Muž vraj použil šnúrku na navliekanie guľôčok v momente, keď bol vzrušený a sledoval porno. Pacienti často prichádzajú v takýchto situáciách k lekárovi neskoro a s vážnymi komplikáciami. Aj tento muž bol zahanbený a bolo náročné s ním komunikovať. 

Viac o téme: Zadok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu