Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Boháč zorganizoval luxusnú oslavu narodenín: Keď zistíte, na akom mieste, budete zdesení

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Image)

CARACAS - Venezuelský podnikateľ usporiadal luxusnú oslavu svojich narodenín na stolovej hore v národnom parku Canaima vo venezuelskej časti Amazónie, ktorý je unikátnym ekosystémom zapísaným na zozname svetového dedičstva UNESCO. Večierok z minulého týždňa vyvolal v krajine, kde veľká časť obyvateľov len ťažko zháňa lieky aj potraviny, tak širokú kritiku, že ho začala vyšetrovať miestna prokuratúra. Informovali o tom agentúra AFP a španielsky denník El País.

Párty sa konala na jednej z takzvaných tepuy (tiež tepui), stolových hôr, ktoré sú preslávené jedinečnou flórou a faunou. Asi dvadsiatku účastníkov oslavy narodenín Rafaela Oliverosa Russiána na miesto priviezol vrtuľník. Povinným bol dress code - pre ženy dlhé šaty a pre mužov oblek. Servírovalo sa okrem iného fondue a šampanské. Na prespanie si tam postavili stany. Večierka sa zúčastnili celebrity módneho priemyslu a podnikatelia, bol medzi nimi aj kubánsko-venezuelský podnikateľ Osmel Sousa, ktorý roky organizoval súťaž kráľovnej krásy Miss Venezuela. 

Boháč zorganizoval luxusnú oslavu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Párty v oblasti považovanej za klenot venezuelskej prírody kritizovali novinári, opoziční politici aj ekologickí aktivisti. Podľa mimovládnej organizácie SOS Orinoco organizátori porušili normy, ktoré majú chrániť "krehké ekologické dedičstvo krajiny na jedinečnom mieste planéty". Hory tepuy sú tiež považované za posvätné miestnymi indiánmi Pemónmi. 

Národný park Canaima je od roku 1994 zapísaný na zozname svetového dedičstva UNESCO a viac ako polovicu jeho územia tvoria stolové hory tepuy. Na jednej z nich Auyantepuy je druhý najvyšší vodopád sveta (podľa niektorých zdrojov najvyšší) Salto Ángel (979 metrov).

Viac o téme: Oslava narodenínTepuyPárty Stolová horaVenezuelaKukenanCanaima
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu