Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Desivé VIDEO: Dievčatko sa bicykluje na kraji cesty, keď ho vodič nepochopiteľne ohrozí na živote!

(Zdroj: Twitter/lucullus)

LONDÝN - Britskí bojovníci za bezpečnosť na cestách poukázali na video, v ktorom vodič Range Roveru takmer zrazil bicyklujúce sa malé dievča. Žiadajú o revíziu cestného zákona, ktorý sa týka cyklistov na cestách. Upozorňujú, že v niektorých prípadoch je bezpečnejšie, keď jazdia v strede svojho jazdného pruhu.

Na internete sa objavilo video, v ktorom 2,5-tonový Range Rover tesne minul dievča na bicykli. Zábery nakrútil cyklista idúci za ním. Danny, na Twitteri vystupujúci pod menom CityMobility, uviedol, že incident zdôraznil potrebu úpravy cestného zákona, ktorý cyklistom odporúča, aby v určitých situáciách jazdili v strede svojho jazdného pruhu, nie na kraji. "Všetkým ľuďom, ktorí nariekajú nad novými pravidlami cestného zákona a nemyslia si, že by mali dať cyklistom (alebo jazdcom na koňoch) priestor pri predbiehaní, toto je dôvod," uviedol. 

Britský zákonník hovorí, že vodiči by mali pri predbiehaní cyklistov udržiavať odstup aspoň 1,5 metra, kým cyklisti by mali v špecifických situáciách jazdiť v strede jazdného pruhu, nie vľavo. "Jazdite v strede svojho jazdného pruhu, aby ste sa čo najlepšie zviditeľnili v nasledujúcich situáciách: Na tichých cestách alebo uliciach - ak za vami pôjde rýchlejšie vozidlo, pokiaľ to môžete urobiť bezpečne, posuňte sa doľava, aby vás mohlo predbehnúť. V pomalšie sa pohybujúcej premávke - keď premávka okolo vás začne plynúť voľnejšie, presuňte sa doľava, pokiaľ to môžete urobiť bezpečne, aby rýchlejšie vozidlá za vami mohli predbiehať," informuje pravidlo číslo 72.

Cieľom revízií zákona o cestnej premávke je vytvoriť hierarchiu jej účastníkov, kde tí, ktorí s najväčšou pravdepodobnosťou spôsobia škodu, musia prevziať zodpovednosť za bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky, ako sú chodci, jazdci na koňoch a cyklisti.

Viac o téme: Cyklista
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu