Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Policajti pri razii objavili podivnú tombolu: Keď videli, čo je v nej, nechceli veriť vlastným očiam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MADRID - Španielska polícia zatkla dvoch mužov podozrivých z predaja drog. Chystali tombolu, v ktorej bol cenou vianočný kôš s kokaínom, hašišom, alkoholom a stehnom sušenej šunky, informoval spravodajský web BBC.

Podivnú tombolu policajti odhalili pri razii vo východošpanielskom meste Murcia. Na mieste zatkli jedného Španiela a jedného Argentínčana. Inkriminujúce poznámky so zoznamami účastníkov dvoch chystaných sviatočných tombol boli prilepené na stene. Prvé žrebovanie bolo plánované na Vianoce, druhé na sviatok Troch kráľov 6. januára. Hlavnou cenou bol kôš s kokaínom, hašišom, alkoholom, tabakom a osemkilovým stehnom sušenej šunky. Cena za lístok do prvej tomboly bola päť eur, do druhej desať.

Polícia na mieste zabavila aj 165 rastlín konope a 33 halogénových lámp používaných pri jeho pestovaní. Okrem toho zabavila kilogram nasekanej marihuany a viac ako päť kíl sušených kvetov. Zároveň skonfiškovala "značné množstvo kokaínu a hašiša".

Darčekové koše s vínom či iným alkoholom, šunkou a sladkosťami sa v Španielsku, najmä cez Vianoce, tešia veľkej obľube. Niektoré firmy takými košmi napríklad odmeňujú svojich zamestnancov a klientov.

Viac o téme: DrogyKokaínTombola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu