Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Vodič v Rusku zachytil unikátne tornádo: Bolo tak veľké, že zatienilo slnko!

(Zdroj: Youtube/Wake Up!)

UST-KAMČASTSK - Aj keď by ste mohli nadobudnúť pocit, že sa pozeráte na tornádo, v skutočnosti to tak nie je. Tento fenomén je mu síce veľmi podobný, ide však o niečo úplne iné. Úkaz sa podarilo zachytiť vodičovi v Rusku. Video sa od uverejnenia stalo mimoriadne populárnym.

Vodič nakrútil na mobil roj komárov, ktorý mal tvar tornáda. Roj bol taký obrovský, že dokázal zatieniť slnko. Bizarný úkaz sa podarilo zachytiť 17. júla neďaleko dediny Ust-Kamčatsk v Kamčatskom kraji. Vodič uviedol, že so svojím autom prešiel priamo cez roj.

Video sa rýchlo šíri na sociálnych sieťach. Podľa viacerých užívateľov je komárie tornádo známkou hroziaceho moru. Pravda je ale taká, že roj je v skutočnosti neškodný. Je však múdre vyhýbať sa mu. "Nie je na tom nič zlé, sú to komáre, ktoré nejdú po teplokrvných zvieratách, ale krúžia okolo jednej alebo niekoľkých samíc, aby sa spárili," vysvetlila entomologička Ludmila Lobková. 

Unikátna FOTO počas vlnobitia: Keď ju uvidíte celú, padne vám sánka

Nejde o jediné "tornádo" komárov, ktoré bolo v poslednom čase zachytené. Vo februári bola argentínska obloha svedkom podobných scén, keď sa na nej hemžili komáre a vytvorili podobný úkaz. 

Viac o téme: TornádoKomár Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu