Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Unikátna FOTO počas vlnobitia: Keď ju uvidíte celú, padne vám sánka

(Zdroj: Twiter/Jeff Overs)

NEWHAVEN - Neptúna, rímskeho boha vody a mora, je možné vidieť vo vlnách na tejto úchvatnej fotografii. Záber sa objavil na Twitteri, kde okamžite zožal množstvo pozitívnych reakcií. Niektorí sa však domnievajú, že fotograf záber upravil a podoba Neptúna je podvrh.

Starorímsky boh Neptún, tiež známy ako Neptunus Equester, bol uznávaný aj ako boh koní a jazdectva a patrón konských dostihov. Na nedávnom zábere, ktorého autorom je fotograf spoločnosti BBC Jeff Overs, sa zdá, že Neptúnova tvár vychádza z vĺn v anglickom prístave Newhaven v grófstve Východný Sussex. "Zdá sa, že Neptún sa zjavil počas dnešného dopoludnia v kanáli Gales #poseidon," napísal na Twitteri Overs.

Fotografia okamžite zožala obrovský úspech a zdieľali ju stovky ľudí. Miesto, kde vznikla, sa stalo obľúbenou lokalitou pre fotografov, pretože more prudko naráža do morskej steny. Vlny špliechajú do silného vetra a pri spätnom vháňaní príležitostne vytvárajú vzory, ktoré vyzerajú ako tváre. V tom čase sa Jeff v mieste zdržiaval asi hodinu a predtým, ako zachytil vzácnu momentku, vyfotil množstvo ďalších snímok. 

FOTO Turista natrafil na jedinečný úkaz: Snehový tunel, hoci zvyšok krajiny bojuje s horúčavami

Na fotku zareagovali aj niekoľkí skeptici, ktorí tvrdia, že Overs ju upravil v grafickom programe. Ten sa ale bráni a podobné špekulácie rázne odmieta. "Je to priamy záber a s fotografiou som vôbec nemanipuloval," vyhlásil. 

Viac o téme: VlnyúkazNeptún
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu