Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Chorvátskom sa prehnalo tornádo: VIDEO Hotová spúšť, silný vietor ničil domy aj autá

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZÁHREB – Počasie nás zasa raz skúša. So silnými búrkami nebojuje iba Slovensko. Počas víkendu sa prehnali aj Chorvátskom. Okrem silného vetra s dažďom však so sebou priniesli aj tornádo.

Video, ktoré zachytáva lievikovitý útvar na Istrii v Žužići pri Tinjane, zverejnil muž na Facebooku chorvátskej stránky Istramet.hr v živom prenose. Spôsobiť mal však našťastie len mierne poškodenie domov a nevyžiadal si žiadne obete na životoch či vážne zranenia. Chorvátske média uvádzajú, že to, či išlo ničivé tornádo, posúdia meteorológovia.

 

Mario Banko upravo nam je poslao snimku iz Fabci, ovo je bilo za dlaku. 😳 I dobro da su se sklonili...

Posted by IstraMet on Sunday, August 1, 2021

 

Silné búrky, ktoré v nedeľu zasiahli Chorvátsko, spustošili oblasti v okolí Sisaku, Gliny či Petrinji. Silný vietor strhával strechy a vyvracal stromy. Poškodené boli aj niektoré autá či trolejbusové vedenie. Zasahovať museli záchranné zložky. Mnoho domácností zostalo bez elektriny.

 

Šuma Montejana kod Anžići, pogledajte kako je savijen stup od HEP-a...😳 Prava je sreća da nije zahvaćeno niti jedno naselje. Foto: Žaklina Jacqueline Smolica

Posted by IstraMet on Sunday, August 1, 2021

 

S búrkami treba pri Jadrane počítať aj dnes a to hlavne na severozápade krajiny a v horských oblastiach. Chorvátski meteorológovia na západ krajiny vydali aj výstrahy.

 

Chorvátskom sa prehnalo tornádo:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: meteo.hr)

 

Viac o téme: PočasieTornádoBúrkyChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu