Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena sa prebudila na čudný pocit na tvári: Keď zbadala, čo má na sebe, skončila v nemocnici!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÝ JUŽNÝ WALES - Prebudiť sa uprostred noci na neznámy podnet nie je veľmi príjemnou záležitosťou. Svoje o tom vie istá Austrálčanka, ktorá zažila prebudenia ako z hororu. Zistila, že kým spala, myš sa snažila prehrýzť do jej oka. Napokon skončila hospitalizovaná v nemocnici ako jedna z mnohých obetí "myšacieho moru".

Podobne šokujúcich príbehov po celom zamorenom austrálskom regióne je však viac. Farmár Mick Harris z Narromine porozprával o jednej obzvlášť nechutnej príhode, kedy v spánku cítil, ako sa mu myš plazí spoza ucha cez tvár. „Po zvyšok noci som nezažmúril oko, až kým som myš nechytil do pasce pod posteľou,“ povedal. „Máme dve malé deti. Robím si starosti, že keď sa zobudia s plačom, je to preto, lebo majú v posteli myš,“ dodal Harris.

Žena sa prebudila na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rick Rycroft)

Krajinu postihla pohroma: Z VIDEÍ sa obracia žalúdok! Strašidelné, čo majú ľudia v domoch

Ani nemocnice nie sú v bezpečí, pretože pacienti hlásili, že ich počas liečby uhryzli myši. Spoločnosť NSW Health potvrdila, že traja pacienti v nemocniciach v Tottenhame, Walgette a Gulargambone utrpeli zranenia v dôsledku myších útokov. Ľudia však nezažívajú iba fyzické zranenia. Trojnásobná mama z Mandagery, Shirilee Jacksonová, porozprávala o škode, ktorú myši spôsobili na jej aute, kým spala.

Žena sa prebudila na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rick Rycroft)

„Je to neskutočné, v priebehu 10 hodín. Prebudila som sa o piatej ráno a zistila som, že sú obžuté bezpečnostné pásy, jednotka kúrenia, podlaha, hlavová opierka a detská autosedačka,“ prezradila Jacksonová. Okrem žuvania elektrických káblov a skratov systému sa myšiam podarilo zničiť plodiny, kôlne a dokonca aj domy.

Norman Moeris, poľnohospodár na stredozápade, povedal, že myši spôsobujú majiteľom pôdy nevýslovné problémy. Odhaduje sa, že doteraz spôsobili škody v hodnote viac ako 1 miliardy dolárov (cca 633 miliónov eur). Viac ako 400 väzňov a 200 zamestnancov bolo tiež evakuovaných z nápravného strediska vo Wellingtone v dôsledku infiltrácie myší do zariadenia.

Žena sa prebudila na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Rick Rycroft)

Vláda Nového Južného Walesu už predstavila balík podpory pre obyvateľov vidieka postihnutých morom myší vo výške 50 miliónov dolárov (cca 32 miliónov eur). Ľudia vo vidieckych a mestských domácnostiach, ako aj malé podniky budú napríklad oprávnení požiadať o zľavy, ktoré im pomôžu uhradiť náklady na nákup myších pascí.

Viac o téme: MyšiAustráliaMyší mor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu