Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tim Patch, ktorý maľuje penisom, chce získať prestížnu umeleckú cenu

Austrálčan Tim Patch je známy pod pseudonymom Pricasso.
Austrálčan Tim Patch je známy pod pseudonymom Pricasso.

SYDNEY – Austrálčan Tim Patch je známy alternatívny maliar, ktorý vystupuje pod pseudonymom Pricasso. Nemaľuje však štetcom, farby na plátno nanáša svojím penisom.

Doteraz bol známy skôr ako atrakcia rôznych veľtrhov sexu a erotiky, lenže Tim mieri oveľa vyššie, medzi skutočných umelcov. Prihlásil sa do súťaže o Archibaldovu cenu, ktorá je v Austrálii udeľovaná každoročne najlepšiemu výtvarníkovi.

Tim, však použil okrem penisu aj inú časť tela. „Musel som použiť svoj zadok na namaľovanie pozadia, pretože človek potrebuje občas prestávku,“ zveril sa Pricasso novinárom zo Sydney Morning Herald.

Do súťaže o Archibaldovu cenu sa prihlásil Patch už vlani s svojím obrazom plastického chirurga, ale porotu veľmi nenadchol. Tento rok ponúkne autoportrét, na ktorom bude celkom nahý vo svojom tradičnom kovbojskom klobúku. Na obraze bude držať plátno, ktoré bude zakrývať jeho „štetec“.

Galéria umenia Nového Južného Walesu v Sydney očakáva v súťaži až sedemsto diel. Meno víťaza a držiteľa Archibaldovej ceny pre rok 2008 oznámia v marci.

Pseudonym Pricasso vznikol zložením mena slávneho maliara Picassa a anglického slovíčka „prick“ – vulgárny výraz pre penis.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu