Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Kuriózny maratón: Behali po chodbách školy

Domáci aj zahraniční borci bežali pre radosť, nie pre výhru.
Domáci aj zahraniční borci bežali pre radosť, nie pre výhru. (Zdroj: Nový Čas)

PRIEVIDZA - Najkurióznejší maratón na Slovensku sa bežal v sobotu v Prievidzi. Dvanásť bežcov zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska utekalo dokola po chodbe základnej školy! Štvorcová chodba merala 135 metrov a maratónci na nej zabehli viac ako 42 kilometrov! Chodbu museli obehnúť až 312-krát.

Kuriózny maratón zorganizoval tamojší školník Ondrej Hanzlík (48). „Máme dobré- ho riaditeľa, tak som vymyslel chodbový maratón,“ smial sa. Maratóncov vyberal s kamarátom a tvrdí, že vybrali elitu. „Nie sú najrýchlejší, tu sa nebeží ani o čas, ani o ceny, iba pre radosť,“ povedal O. Hanzlík.

Do prievidzskej školy zavítal aj Šaňo Simon (61), ktorý zo Slovákov zabehol najväčší počet maratónov - až 476! „Iba vlani som bežal 76 maratónov, za čo som si vyslúžil aj diplom,“ tešil sa nadšenec.

Obrovskú radosť z behu mal aj najstarší maratónec Jiří Březina (69) z Přerova. „Často sa ma pýtajú, prečo behám, ale to je akoby ste sa pýtali milencov, prečo sa milujú,“ povedal J. Březina.Medzi bežcami boli aj dve ženy.

„Dobre sa tu beží. Je tu teplučko a žiadne kopce,“ tešili sa Slovenka Eva Seidlová (60) a Poľka Daria Naziemier. Najrýchlejší z nich zabehli maratón približne za 3 hodiny, najpomalším to trvalo až 5 hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu