Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Turisti sa plavili v Atlantiku: Keď pozreli do oceánu, až ich zamrazilo

(Zdroj: TikTok/.alex.albrecht)

ATLANTIK - Pred očami turistov na výletnej lodi sa vo vodách Atlantického oceánu odohrávalo jedinečné divadlo. Priblížil sa totiž k nej gigantický žralok. Vďaka nahrávke jedného z účastníkov sa pohľadom na predátora kochá množstvo užívateľov sociálnej siete, ktorí sa snažia odhaliť, o aký druh ide.

U turistov plaviacich sa v Atlantickom oceáne neďaleko pobrežia Massachusetts vyvolal nadšenie obrovský žralok, ktorý sa objavil v blízkosti plavidla. Predátor sa k nemu na chvíľu priblížil, vzápätí sa však opäť vzdialil. Niekoľkosekundové pozoruhodné divadlo sa podarilo zo stožiara výletnej lode zachytiť Alexovi Albrechtovi, 20-ročnému študentovi morskej biodiverzity. 

@.alex.albrecht

Sailed six weeks in the atlantic saw this big fucking shark

♬ original sound - Alex Albrecht

Prostredníctvom jeho TikTok videa sa fascinujúce zábery, ktoré vznikli koncom mája, veľmi rýchlo šíria na sociálnej sieti a vyvolávajú množstvo reakcií. Užívatelia diskutujú aj druhu živočícha. Niektorí sa dokonca domnievajú, že ide o vyhynutý druh žraloka veľkozubého, ktorý je známy aj pod názvom megalodon. Jeho dĺžka dosahovala sedemnásť metrov. Podľa názoru viacerých totiž neexistuje dostatok dôkazov o tom, že naozaj vyhynul. Iný užívateľ zas uviedol, že "ide o jeden z troch druhov žralokov, ktorí sa živia planktónom a napriek svojej veľkosti sú pre ľudí úplne neškodné". 

Viac o téme: TuristiŽralokAtlantik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu