Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Sodoma gomora po otvorení terás! Polícia musela vyháňať hostí, odmietali prestať konzumovať

Otvorenie terás vo Francúzsku Zobraziť galériu (4)
Otvorenie terás vo Francúzsku (Zdroj: Youtube/BFMTV)

PARÍŽ - Hneď prvý večer po otvorení terás a záhradiek reštaurácií vo Francúzsku musela proti nadšeným zákazníkom zasahovať polícia. O 21:00, keď začal platiť nočný zákaz vychádzania, policajti napríklad v Paríži, Marseille alebo Bordeaux vyvádzali rozjarených hostí, ktorí odmietali ukončiť konzumáciu. V Rennes museli dokonca použiť slzný plyn, píšu francúzske médiá. Rekordy v návštevnosti trhali nielen bary, ale aj kiná.

V stredu popoludní sa v záhradkách na námestí svätej Anny v Rennes na severozápade krajiny a v priľahlej ulici prezývanej pre vysoký počet barov "smädná" zišli stovky ľudí.

VIDEO Sodoma gomora po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Christophe Ena)

"Asi o 21:45 začali horieť palety, keď sa ľudia dostali na stavenisko pri kostole a vyšplhali na strechy stavebných buniek. Situácia si vyžadovala zásah polície. Všetko to trvalo hodinu," uviedlo miestne komisárstvo. Podľa novinára denníka Ouest France došlo aj na gumové projektily. V Bordeaux zas stovky ľudí spievali a tancovali na námestí v centre mesta. Polícia nezasiahla, len dav vyzvala, aby sa rozišiel. Desiatky ľudí oslavovali takmer do rána.

VIDEO Sodoma gomora po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Lewis Joly)

VIDEO Sodoma gomora po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/AP/Rafael Yaghobzadeh)

Zhruba 200 000 filmových nadšencov vo Francúzsku využilo otvorenie kín, čo je dvojnásobok obvyklej stredajšej návštevnosti. Číslo je o to prekvapivejšie, že kiná smeli obsadiť len 35 percent kapacity sály a premietanie sa končilo o niekoľko hodín skôr než bolo pred pandémiou zvykom. Najviac divákov sa prišlo pozrieť na francúzsku komédiu Adieu les cons režiséra Alberta Dupontela. Hoci mal film premiéru už vlani v októbri, v stredu ho videlo 63 000 divákov.

Viac o téme: Polícia FrancúzskoKoronavírusLockdownOtvorenie terás
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu