Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nikdy nenechávajte zatvorené dvierka na práčke! Môže to spôsobiť tieto problémy

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Opravár práčiek na sociálnej sieti radí, ako môžete predĺžiť životnosť tohto domáceho elektrospotrebiča a zabezpečiť, aby bol hygienicky čistý. Na všetko stačí jednoduchý trik, vďaka ktorému ušetríte za prípadnú opravu a taktiež ochráni vaše zdravie.

Na Facebooku sa objavil príspevok opravára, ktorý odporúča, aby sme na práčke nikdy nezatvárali dvierka a medzi jednotlivými praniami ju vetrali. "Prvá vec, ktorú ľuďom pripomínam je, aby nechávali dvere na práčke otvorené, keď ju nepoužívajú. Ak ju zatvárajú na niekoľko hodín alebo dní, môže to spôsobiť viaceré problémy," varuje. 

Nikdy nenechávajte zatvorené dvierka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Zatváranie dvierok spôsobí najprv zápach. V práčke totiž vždy zostáva trochu vody, ktorá môže časom páchnuť, čo nakoniec ucítite aj z vypranej bielizne. "Po druhé, najväčším problémom je tvorba plesní. Mnoho ľudí musí meniť plombu kvôli nahromadenej nečistote. Túto výmenu môžete oddialiť alebo jej úplne zabrániť práve ponechaním otvorených dverí," vysvetľuje odborník. Nebezpečné mikroorganizmy sa totiž rozmnožujú najmä vtedy, ak v práčke zostane teplá voda. Takže ak sú dvere zatvorené, baktérie a plesne sa množia veľmi rýchlo. 

Laura nechala doma zapnutú práčku a chcela odísť preč: Po týchto FOTO to nikdy neurobíte!

Príspevok bol na sociálnych sieťach prijatý s nadšením. "Vždy zatváram na práčke dvere, pretože to vyzerá úhľadnejšie. Takže to vysvetľuje, prečo z nej občas cítim smrad," uviedla jedna z užívateliek. "Život sa mení! Kto vedel, že zatváranie dverí môže byť také zlé ?!" napísala ďalšia osoba. 

Viac o téme: PráčkaPranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu