Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zákazník nechal v reštaurácii astronomický tringelt: Dôvod jeho činu je však na zaplakanie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

GATLINBURG - Zamestnanci reštaurácie Burg Steakhouse v meste Gatlinburg v americkom štáte Tennessee zostali príjemne prekvapení, keď uvideli výšku prepitného, ktorú im zanechal jeden zákazník. Radostnú atmosféru a potešenie z peňazí však naštrbilo vysvetlenie dôvodov, prečo to urobil.

Personál spomínanej reštaurácie zostal v nemom úžase, keď uvidel štedrý tringelt vo výške tisíc dolárov (vyše 830 eur). Veľkorysý zákazník však v ten deň nepotešil iba zamestnancov prevádzky, ale aj návštevníkov ďalších dvoch stolov, ktorým zaplatil účet. Ako sa však ukázalo, dôvodom tohto konania nebola len štedrosť muža, ale hlavne nevyliečiteľné ochorenie, ktorým trpí. 

Obdarovaným vysvetlil, že si veľmi dobre uvedomuje, aké je dôležité prežívať radosť. Týmto spôsobom im chcel podarovať aspoň kúsok tejto emócie, hoci on sám jej nemá vzhľadom na okolnosti na rozdávanie. Jedinou jeho podmienkou bolo, aby sa peniaze spravodlivo rozdelili medzi všetkých pracovníkov reštaurácie. Každý z nich sa tak potešil zo sumy 40 dolárov. Personál zároveň vyhovel žiadosti zákazníka a vo verejnom poďakovaní neuviedol jeho meno.

Viac o téme: ReštauráciaPrepitnéTringelt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu