Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Na pláži objavili záhadné niekoľkometrové monštrum bez hlavy

(Zdroj: Facebook/Marine Environmental Monitoring)

PEMBROKESHIRE - Na pláži vo Walese bola objavená sedem metrov dlhá príšera, ktorej pôvod sa teraz snažia odhaliť miestni experti. Už z nej odobrali vzorky a poslali do laboratória na ďalší výskum. Veľryba to ale vraj určite nie je.

FOTO Žena objavila na pláži smradľavé monštrum: Anomália, ktorú rozlúskli až vedci

Pozostatky záhadného stvorenia sa koncom februára objavili na pláži Broad Haven v kraji Pembrokeshire na juhozápade Walesu. Boli už v značnom štádiu rozkladu, takže nebolo hneď na mieste možné určiť pôvod živočícha. Vedci preto zo zdochliny odobrali vzorky, ktoré podrobia analýze. 

Due to the ongoing risk posed by COVID we have limited the amount of strandings we attend to only the more unusual ones....

Posted by Marine Environmental Monitoring on Saturday, 27 February 2021

Fotky neznámeho tvora bez hlavy zverejnila na Facebooku organizácia Marine Enviromental Monitoring. Niektorí užívatelia si spočiatku mysleli, že by mohlo ísť o veľrybu, no prvotná obhliadka to vylúčila. "Nejde o veľrybu, ale o nejaký iný druh veľkej ryby," informovala organizácia. Matthew Westfield z Programu vyšetrovania uväznenia veľrýb (CSIP) neskôr uviedol, že sa im podarilo v ostatkoch identifikovať niekoľkometrovú chrbticu. 

Viac o téme: PlážMonštrumZdochlinaWales
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu