Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mladík si išiel ráno zameditovať: Jeho rozjímanie prerušila absolútne nečakaná udalosť na VIDEU

(Zdroj: Youtube/Caters Clips)

GUATEMALA - Meditácia je spojená s intenzívnym dýchaním, koncentráciou a najmä relaxáciou, preto ľudia na jej vykonávanie vyhľadávajú pokojné miesta, aby si mohli pri nej oddýchnuť. Užívateľ sociálnej siete Jose Martins si dal síce pri hľadaní miesta na meditovanie záležať, ale vyššia moc rozhodla, že bude všetko celkom inak.

Jose Martins a jeho priatelia strávili istý čas v Guatemale a urobili si aj výlet k vulkánu Fuego, ktorý patrí k jedným z najaktívnejších v Strednej Amerike. Tábor si rozložili na úpätí hory, kde prenocovali. Jose sa nasledujúce ráno rozhodol, že si dopraje meditáciu. "Bolo chladno a veterno. Chcel som preto abstrahovať svoju myseľ pred chladom, začal som meditovať smerom k slnku a aj mi to pomohlo. Vtom však niečo vybuchlo," spomína si na osudné chvíle, keď za ním v čase rozjímania vybuchol vulkán. 

Prekvapený mladík sa otočil ku kamarátom a zvolal: "Panebože!" Podľa portálu Volcano Discovery bol Fuego v priebehu uplynulých storočí takmer stále aktívny. Jeho časté a prudké historické erupcie sú zaznamenávané od roku 1524. Výbuchy chrlili do ovzdušia veľký popolček spolu s občasnými a lávovými prúdmi.

Viac o téme: SopkaFuegoVýbuch sopky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu