Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Tetovači prezradili, ktoré tetovania neznášajú robiť: A tieto vám nespravia nikdy!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - V každom povolaní ľudia riešia nepríjemné záležitosti a z času na čas musia odpracovať úkony, ktoré ich nebavia. V nasledujúcom príspevku sa o takýchto problémoch rozhovorili piati tatéri. Uviedli, akým vzorom by sa najradšej vyhli, ktoré úplne odmietajú alebo od nich klientov rovno odhovárajú.

Piati tetovači sa podelili o skúsenosti zo svojej práce. Prezradili, aké motívy neradi tetujú alebo ich rovno odmietajú. Stefan Dinu uviedol, že zbožňuje fotografické diela v čiernej a sivej, ale nebavia ho maorské, polynézske vzory alebo mandaly. Podľa Toty Volpe-Landiovej sú v tomto smere odsúdené na zánik mnohé moderné trendy. Vraj prežijú iba tradičné tetovania, hrubé čiary a veľké pokrytie. Nasledujúce vzory a motívy neznášajú tatéri najviac: 

Drobné tetovania

Londýnčanka Tota je presvedčená o tom, že väčšina tetovačov bude vždy uprednostňovať veľké "kerky" namiesto malých. "Osobne by som si nikdy nevybrala malý symbol nekonečna. Mám však malé vzory, ktoré som si nechala urobiť a spojila som ich s nejakými životnými udalosťami. Radšej tiež robím tetovanie, ktoré vydrží dlhší čas, nemám veľký záujem o veľmi jemné línie." Podľa tatéra Naresha drobný dizajn vyzerá skvele, keď je nový, ale zvyčajne rýchlo vybledne. "Videl som, ako vyzerajú, keď sa zahoja. Ostré čiary vyblednú a sú rozmazané, nevyzerá to vôbec dobre," priblížil. 

FOTO Tetovači prezradili, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Nekonečno a ešte ďalej

Medzi umelcami panuje všeobecná nechuť k symbolom nekonečna, pretože v súčasnosti ide o jednu z najbežnejších požiadaviek. Stefan pripustil, že je to jeho najnenávidenejší dizajn a že ide o vzor, ktorý "vás núti prevrátiť oči a povedať: už nie!" Avrama Nikolic-Parryho zas ubíja nielen symbol nekonečna, ale aj jeho kombinácia s malými siluetami vtákov.

Perie a vták

Pierka a vtáci sú údajne v kurze, ale Dinu si myslí, že pri tomto vzore chýba originalita a inšpirácia. Poznamenal, že vidí príliš veľa ľudí s rovnakým tetovaním a zamýšľa sa nad tým prečo kopírujú a nechcú mať na sebe niečo jedinečné.

Rovnaké vzory

"Keď sa tetovanie dostávalo do popredia, boli tu hviezdy, potom sovy, vreckové hodinky, symboly nekonečna a ruže, ktoré sú pravdepodobne najčastejším motívom," uviedla Tota. Teraz nastúpila éra levov s korunami, čo sa jej vyslovene hnusí. Stefan poznamenal, že časy sa menia, móda prichádza a odchádza. "Ak si dáte nejaké tetovanie, pretože je módne, už o rok neskôr to s najväčšou pravdepodobnosťou oľutujete." Preto odporúča, aby si ľudia radšej vyberali niečo zmysluplné, originálne a reprezentatívne, čo budú nosiť s hrdosťou, aj keď budú mať 90 rokov. 

FOTO Tetovači prezradili, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Mená

"Po sedemnástich rokoch mojej práce stále nechápem, prečo si ľudia nechávajú tetovať mená svojich partnerov, a to najmä na začiatku vzťahu," krúti hlavou Stefan. Podľa jeho skúseností ide o skupinu zákazníkov, ktorí sú nepoučiteľní.

Inšpirácia známymi osobnosťami

Tom Abbott uviedol, že tetovanie celebrít je veľkou inšpiráciou a aj vďaka nim sa rozšírili mnohé štýly tetovania. Spomenul hviezdy šoubiznisu ako Post Malone, Amber Rose, Lil Wayne, Cara Delevigne, Rita Ora či Lana Del Rey. Britská speváčka podľa Abbotta vytvorila jeden nepekný trend. "Jej tetovanie má super základ, ale klienti, ktorí prichádzajú so žiadosťou o zložitý dizajn na boku ruky, by mali vedieť, že nikdy nezostane ostrý, rýchlo vybledne a rozmaže sa. Neznášam preto tento výstrelok, ktorý vytvorila." 

FOTO Tetovači prezradili, ktoré
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Owen Sweeney/Invision/AP)

Aké tetovania umelci odmietajú urobiť?

Tatéri urobia pre zákazníka všetko, čo je v ich silách. Odmietajú však prácu, ktorá im nie je príjemná, napríklad pre ľudí pod vplyvom alkoholu alebo maloletých. Tota napríklad nechce robiť ani veľmi viditeľné tetovania na rukách, krku a tvári. Stefan s ňou v tomto súhlasí. Vždy vytvára takúto rezerváciu aj mesiac vopred v nádeji, že si to zákazník rozmyslí. Netetuje ani na prsty, obzvlášť vtedy, ak ide o prvé tetovanie na tele. "Snažím sa uviesť veci na pravú mieru a pýtam sa ich, či by chceli celý život nosiť svoju obľúbenú bejzbalovú čiapku. Vtedy o tom začnú premýšľať." Ani Nareshovi sa nepáčia viditeľné tetovania na rukách a krku a "kerky", ktoré majú urážlivý obsah. 

Viac o téme: TetovanieTatér
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu