Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Turisti zaplavili obľúbené lyžiarske stredisko: Neuveríte, ako chceli vybabrať s opatreniami!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ - Zhruba sto cudzincov dostalo v rakúskom zimnom letovisku St. Anton am Arlberg pokutu za porušovanie protiepidemických opatrení. Podľa polície sa tam ubytovali za turistickým účelom, hoci to momentálne platné opatrenia nedovoľujú. Turisti zrejme využili ustanovenie, ktoré umožňuje ubytovanie v prípade pracovných ciest.

"Skontrolovaní a pokutovaní boli okrem iných Briti, Dáni, Švédi, Rumuni, Nemci, Austrálčania, Íri a Poliaci," informovala polícia. Za porušenie opatrení hrozí pokuta vo výške až 2180 eur. Podľa starostu Helmuta Malla prúdia zo zahraničia do horského mesta desiatky turistov. V hoteloch uvádzajú, že do oblasti pricestovali, aby si našli prácu. V meste ale žiadne pracovné miesta v súčasnosti nie sú, je preto jasné, že návštevy majú špekulatívny dôvod a cudzinci chcú prostredníctvom nich vybabrať s protipandemickými reštrikciami. 

Turisti zaplavili obľúbené lyžiarske
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Horské areály zostasli v Rakúsku otvorené, vláda ale zaviedla opatrenia, aby odradila príjazd zahraničných návštevníkov. Od druhej polovice decembra krajina vyžaduje od cestujúcich zo štátov EÚ povinnú desaťdennú karanténu a elektronickú registráciu. V uplynulých týždňoch ale rakúska tlač informovala o prípadoch, kedy návštevníci zo zahraničia neoprávnene využili výnimky z tohto opatrenia. Povinnosť karantény sa napríklad nevzťahuje na cesty kvôli pracovným účelom. 

VIDEO Lyžiara na svahu naháňal medveď! Všimli si to až ľudia z lanovky, zachránila ho táto finta

Plošná uzávera v Rakúsku platí do 7. februára, hotely a reštaurácie ale budú môcť obnoviť prevádzku zrejme ešte neskôr. Krajine sa podarilo znížiť šírenie nákazy koronavírusom zo zhruba 9000 nových prípadoch denne v novembri na súčasných cca tisíc denných prírastkov. V deväťmiliónovom Rakúsku sa od začiatku pandémie potvrdila nákaza u viac ako 413-tisíc osôb, z ktorých približne 7700 zomrelo. 

Viac o téme: Lyžiarske strediskoRakúskoSt. Anton
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu