Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Ministerka terčom výsmechu: Pila sirup od šamana, aby sa nenakazila, teraz má COVID-19!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOLOMBO - Dôkazov, že COVID-19 sa nedá odrovnať laickými či bylinkovými liekmi, je niekoľko. Príkladom je ministerka zdravotníctva Srí Lanky, ktorá podporila bylinkový sirup vyrobený šamanom ako prevenciu proti covidu. Napokon sama skončila infikovaná a nepomohol jej ani "zázračný" lektvár.

Pavithra Wanniarachchiová sa minulý piatok dozvedela, že má COVID-19, informovala agentúra AP. Bola veľmi prekvapená, pretože propagovala bylinkový sirup vyrobený šamanom, ktorý tvrdil, že funguje ako doživotné očkovanie proti nákaze koronavírusom. Wanniarachchiová je tak už štvrtou ministerkou s pozitívnym testom v srílanskej vláde. Začiatkom tohto týždňa mal pozitívny test mladší minister, ktorý tiež užíval sirup. 

Pavithra Wanniarachchi
Zobraziť galériu (3)
Pavithra Wanniarachchi  (Zdroj: profimedia.sk)

Ministerka zdravotníctva sirup, ktorý obsahuje med a muškátový oriešok, verejne konzumovala a dokonca ho schválila ako prostriedok na zastavenie šírenia vírusu. Šaman uviedol, že recept mu bol daný vo vizionárskom sne. Tamojší odborníci ale vyvrátili tvrdenia, že bylinkový sirup funguje, no napriek tomu tisíce ľudí odcestovali do dediny, kde čarodejník žije, aby ho získali. Wanniarachchiová absolvovala dva testy na COVID-19 a obidva ukázali pozitívny výsledok. Ministerka a osoby, s ktorými bola v kontakte, tak musia ostať v izolácii. 

KORONAVÍRUS Ministerka terčom výsmechu:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Srí Lanka nie je ani zďaleka jediným miestom, kde ľudia na mocenských pozíciách propagujú neoverené spôsoby liečby covidu. Minulý rok bol madagaskarský prezident Andry Rajoelina obviňovaný z propagácie bylinnej zmesi, ktorá podľa neho zabraňovala šíreniu infekcie. Na internet sa dokonca dostal záber, ako distribuuje tonikum do chudobných komunít v hlavnom meste.

Viac o téme: ŠamanSirupSrí LankaKoronavírusCOVID-19Pavithra Wanniarachchi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu