Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Dievčina si už tri mesiace nemôže nájsť prácu: Potom si všimla tú strašnú CHYBU v životopise!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Drobná chyba v životopise pripravila nemenovanú dievčinu o šancu získať zamestnanie. Jej zamotaný príbeh sa objavil na Reddite, kde sa na ňom mnohí užívatelia nielen zabávajú, ale aj upozorňujú ostatných, aby pred odosielaním emailu nikdy nezabudli skontrolovať jeho obsah.

V príspevku na Reddite sa nemenovaný mladík podelil o skúsenosť, kvôli ktorej nechtiac pripravil svoju priateľku o šancu nájsť si novú prácu. Všetko sa to začalo pred tromi mesiacmi, keď ho partnerka poprosila, aby z jej počítača odoslal životopis. Dokument musel najskôr uložiť do nového súboru a až potom ho mohol odoslať. Vôbec si však pritom nevšimol, že pri ukladaní softvér prepísal meno a priezvisko priateľky na jej používateľské meno "PRINCESS BANANA HAMMOCK". Softvér ho dokonca skrátil na "Princess Banana Hamm". 

Dievčina si už tri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages)

Po odoslaní tohto nezmyslu tak mladá žena márne čakala, že ju niekto pozve na pracovný pohovor. "Už to bolo podozrivé, ale vôbec mi nenapadlo, že sa mohlo stať niečo také," sype si muž popol na hlavu. "Zistili sme to až dnes, keď sme životopis aktualizovali. Nemusím snáď dodávať, že mi priateľka zakázala priblížiť sa k jej počítaču," dodal. 

Chcete sa vyhnúť podobným chybám? Pozrite si ako napísať dobrý životopis.

Študentka (20) si hľadá prácu, poslala životopis do 20 firiem: Urobila v ňom jednu fatálnu chybu

Po tejto skúsenosti bola vraj v domácnosti dvojice poriadne hustá atmosféra, no nakoniec sa udobrila. Skúsenosť pobavila mnohých užívateľov sociálnej siete. Zhodli sa však v tom, že vždy je lepšie pred odoslaním emailu skontrolovať text a v takýchto prípadoch nezabúdať na zmysel pre detail. 

Viac o téme: PrácaŽivotopisCV
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu