Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

VIDEO Reklama vyzýva ľudí, aby ostali v lete doma: Jeden DETAIL ale vyvolal obrovský rozruch

Wu-chan
Wu-chan (Zdroj: Youtube/bcfaustralia)

CANBERRA - V Austrálii vyvolala rozruch reklama, v ktorej si muž pochutnáva na sendviči s netopierom. Videom, ktoré len na platforme YouTube videlo už viac ako štvrť milióna ľudí, sa teraz zaoberá austrálsky úrad pre dohľad nad reklamou. Informoval o tom spravodajský web BBC.

Za kontroverzným spotom, v ktorom sa spieva, že pandémiu COVID-19 spôsobil "niekto, kto zjedol netopiera", stojí obchod s outdoorovým vybavením Boating Camping Fishing (BCF). Hoci sa prvé prípady koronavírusovej nákazy objavili na tržnici so živými zvieratami v čínskom Wu-chane, neexistuje žiadny definitívny dôkaz o tom, že by tam vírus vznikol. Austrálsky úrad pre dohľad nad reklamou uviedol, že obdržal množstvo sťažností na letnú kampaň BCF a teraz ich vyhodnocuje. Podľa hovorcu predajcu však malo ísť o veselú marketingovú kampaň. Doplnil, že veľa Austrálčanov zostane v lete doma a reklama ich vyzýva, aby preskúmali svoj vlastný dvor. 

BCF nie je v hladáčiku regulátora prvýkrát. Na zozname spoločností, ktorých reklamy vyvolali najviac sťažností, sa obchod ocitol v roku 2016 aj 2018. "V priebehu rokov BCF započala tradíciu drzých reklám v duchu dobre myslenej zábavy. Budú mať svojich kritikov a my to berieme," dodal hovorca. 

AKTUÁLNE Na Slovensku potvrdili nový variant KORONAVÍRUSU! Šíri sa najmä medzi dvoma skupinami ľudí

Austrálsko-čínske vzťahy v minulom roku podľa expertov zaznamenali najväčšie ochladenie za posledné dekády. Reklama by mohla k napätiu ešte prispieť. Vlani v apríli Austrália podporila globálne vyšetrovanie pôvodu koronavírusu, čo čínska diplomacia vyhodnotila ako politické manévrovanie namierené proti nej. Austrálsky dovoz do Číny je odvtedy pod drobnohľadom. 

Viac o téme: ReklamaNetopierSendvičRozruchAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu