Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

FOTO Známa influencerka (†24) je mŕtva: Zabil ju problém, s ktorým bojovala každý deň

(Zdroj: Instagram/josimariaxx)

KIEL - Mladá nemecká influencerka Josi Maria, ktorá zvykla so svojimi priaznivcami otvorene diskutovať o anorexii, zomrela. Jej príbeh a najmä smutný osud poukazuje na vážny problém, ktorý sa dotýka tisícok dievčat zápasiacich s poruchou prijímania potravy.

Matka zosnulej influencerky zverejnila na Instagrame príspevok, v ktorom informovala užívateľov o smrti svojej dcéry. Josi zomrela krátko po prílete na Gran Canariu, kde chcela stráviť dovolenku so svojou kamarátkou Vanjou Resovou. Podľa lekárskej správy bolo príčinou úmrtia zlyhanie srdca. Dvadsaťštyriročnú ženu vraj už dlhšie v dôsledku anorexie trápili zdravotné problémy súvisiace s krvným obehom. Matka uviedla, že jej dcéra naposledy vydýchla v náručí svojej priateľky. Ešte deň predtým vraj dvojica spolu nakupovala a tešila sa na Vianoce. 

Maria si vraj dala pred odletom dve kávy, ale dva dni predtým nič nejedla. Resová uviedla, že sa pokúsila kamarátku prinútiť, aby niečo zjedla, ale namiesto toho si ľahla. "Spýtala sa ma, či by som ju mohla objať a na chvíľu si k nej ľahnúť. Krátko nato zaspala. Keď som sa tesne po polnoci zobudila, všimla som si, že už nedýcha. Snažila som sa zobudiť ju. Keď sa mi to nepodarilo, išla som dole na recepciu a privolala som pomoc," opísala strašné okamihy Vanja v rozhovore pre denník Bild. 

Mariina matka opísala svoju dcéru ako anjela na Zemi. Údajne ju všetci obdivovali za to, ako zápasila s poruchou prijímania potravy. Zosnulá totiž často zdieľala príspevky, ktoré varovali ostatných pred anorexiou a povzbudzovala ich, aby neprestávali bojovať. Len pár dní pred smrťou napísala svojim fanúšikom, že nechce byť tá, kto zomrie na anorexiu.

Viac o téme: AnorexiaZlyhanie srdcaJosi Maria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu