Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Študent sa musí šplhať na osemmetrový strom, aby chytil internet: Už dostal zápal pľúc!

(Zdroj: TikTok/omskiy.kolhoznik)

MOSKVA - Ruský študent sa posťažoval gubernátorovi Omskej oblasti na Sibíri, že sa kvôli dištančnej výučbe musí šplhať do korún stromov, pretože inak sa na vidieku nepripojí na internet. Patrí totiž k vysokoškolákom, ktorým úrady nariadili učiť sa na diaľku. Na strome ale v sibírskych mrazoch ochorel na zápal pľúc.

"Musím chodiť do lesa, 300 metrov od dediny (Stankevič) a šplhať sa na brezu. Som tu vo výške osem metrov," napísal Alexej Dudoladov vo svojom príspevku adresovanom gubernátorovi Alexandrovi Burkovovi. V samotnej dedine je totiž internet tak slabý, že nezvláda záťaž, a tak musí tínedžer chodiť do lesa na strom, aby sa mohol pripojiť na aplikáciu, prostredníctvom ktorej sa výuka na akadémii vodnej dopravy odohráva. 

@omskiy.kolhoznik

А Вы перешли на дистант? Есть проблемы? ##деревня ##дистанционноеобучение ##называевск ##омскаяобласть ##омск

оригинальный звук - Лёха из деревни

Keby sa Alexej nepripojil, mal by neospravedlnenú absenciu. A že pripojenie z brezy funguje, si vyskúšal už skôr ako bloger. Lenže teraz už nie je máj a on musí obetovať svoje zdravie. Už dokonca ochorel na obojstranný zápal pľúc. 

Ôsmakom narušil online výučbu neznámy útočník: Deťom pustil porno, riaditeľka školy netají pobúrenie

Úrady podľa servera Newsru.com zareagovali a sľúbili študentovi, že pre neho vypracujú individuálny študijný plán. "Pri prechode na dištančnú výučbu v snahe zabrániť šíreniu koronavírusu samozrejme vznikajú problémy tam, kde internetové spojenie nie je dostatočne spoľahlivé. Trápi to pedagógov, deti, rodičov i nás. V takej situácii sa ocitol aj Alexej a je správne, že na problém upozornil. Škoda len, že sa neobrátil priamo na učiteľov," uviedli miestne školské úrady. 

Viac o téme: ŠtudentSibírKoronavírusDištančná výučba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu