Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO ďalšieho spackaného reštaurovania v Španielsku: Keď uvidíte, čo spravili z usmievavej sochy!

(Zdroj: Facebook/Antonio Capel Artista)

PALENCIA - Reštauračné práce na súsoší v severnom Španielsku vyvolali vlnu posmechu medzi obyvateľmi. Pripomínajú totiž nepodarenú obnovu Kristovej fresky v inom španielskom meste, o ktorej médiá informovali pred pár rokmi.

Najnovší incident sa odohral v meste Palencia v autonómnom spoločenstve Kastília a León, v ktorom renovovali plastiku reliéfu na exteriéri kancelárskej budovy. To, čo predtým vyzeralo ako tvár usmievavej ženy, teraz pripomína skôr hlavu rozprávkovej postavy či zemiak. Podľa viacerých ľudí dokonca výtvor vyzerá ako americký prezident Donald Trump. 

El antes y el después, edificio calle mayor principal, 9, Palencia.

Posted by Antonio Capel Artista on Monday, 9 November 2020

Znetvorenú plastiku si všimol umelec Antonio Capel, ktorý žije neďaleko. Na Facebooku zverejnil fotky pred a po, aby bolo zjavné, že výsledok renovácie je naozaj katastrofálny. "Bol som veľmi prekvapený. Ako mohli niečo také dopustiť," pýta sa. 

Las fotos están un poco borrosas, de todas maneras se aprecia la pícia perfectamente. Esta cabeza se cayó de uno de los...

Posted by Antonio Capel Artista on Saturday, 7 November 2020

Daná budova pochádzajúca zo začiatku 20. storočia patrí banke, jej nájomcovia sa pred pár rokmi rozhodli opraviť fasádu. Ich pokus však nevyšiel, rovnako ako ten v meste Borja spred ôsmich rokov. Tam sa istá zbožná farníčka odhodlala na reštaurovanie fresky Ježiša v kostole Svätyne milosrdenstva. Keď ale prácu dokončila, v ničom nepripomínala svoju pôvodnú podobu. Boží syn totiž po nej vyzeral ako opica. Paradoxne sa tento nepodarok stal neskôr vyhľadávanou turistickou atrakciou. 

Viac o téme: SochaReštaurovaniePalencia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu