Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nechutné FOTO odhaľujú, čo sa stane, keď pred spláchnutím WC nesklopíte dosku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - Aj vás určite niekedy pri splachovaní zasiahla kvapôčka vody a vy ste sa tým veľmi nezaoberali. Lenže podľa výsledkov štúdie realizovanej portálom OnePoll sa pri spláchnutí otvorenej toalety vychrlí do okolia množstvo škodlivých mikroorganizmov, ktoré dopadajú na dlážku a okolité predmety a ohrozujú vaše zdravie.

Obkladáte aj vy záchodovú misu na verejných toaletách papierom? Z tohto dôvodu s tým prestaňte

Ak ste doteraz nezvykli sklápať dosku pri splachovaní WC, po vzhliadnutí týchto fotiek tak určite robiť začnete. Špeciálny fotoaparát totiž zachytil hotový aerosólový gejzír plný choroboplodných zárodkov, ktorý unikne do kúpeľne práve vtedy, keď nezakryjete toaletnú misu. Drobné kontaminované kvapôčky sa veľmi rýchlo šíria a končia na dlážke, okolitých povrchoch a dokonca aj na tvárach ľudí, ktorí stoja vedľa záchoda. "Nikdy nebolo také dôležité venovať čas zvýšenej hygiene našich domovov ako teraz. Veľa rizík hrozí práve na toalete a v kúpeľni, ale je úplne jednoduché eliminovať ich už, a to tým, že pri splachovaní zakryjete WC," uviedol vývojový pracovník spoločnosti Harpic, ktorá bola objednávateľom štúdie. 

Nechutné FOTO odhaľujú, čo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Nechutné FOTO odhaľujú, čo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Jej výsledky priniesli znepokojivé zistenia. Vo Veľkej Británii bol v tejto súvislosti vykonaný prieskum, z ktorého vyplynulo, že z 2000 dospelých až 55 percent neprekrýva toaletu pri splachovaní vekom. Takmer traja zo štyroch opýtaných (72 percent) pritom uviedli, že sa viac než kedykoľvek predtým zameriavajú na čistotu a hygienu. Každý štvrtý ale napriek tomu priznal, že sa zdráha dotknúť sklápacej dosky a 15 percent zas na to zabúda. Po tom, ako si respondenti pozreli predmetné fotografie, prisľúbili, že zmení svoje návyky.

Nechutné FOTO odhaľujú, čo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Pod zvýšenú opatrnosť a hygienu sa podpísalo aj riziko nákazy novým koronavírusom, ktorý sa nachádza aj v telesných výlučkoch. Za posledných šesť mesiacov takmer polovica opýtaných čistí svoje toalety častejšie. Ďalších 45 percent dôkladnejšie umýva kúpeľňu a 44 percent si počas pandémie pravidelne umýva dlážku. 

Viac o téme: ZáchodToaletaHygienaWC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu