Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

VIDEO Muža niekoľko mesiacov bolelo oko: Keď lekár zistil, čo v ňom má, zhrozil sa

(Zdroj: Youtube/Open Gyan)

SUZHOU - Nepríjemný operačný zákrok musel absolvovať starší muž z čínskej provincie Jiangsu po tom, ako sa sťažoval na bolesť oka. Na jeho povrchu totiž prežívali dve desiatky drobných nitkovitých červov. Pacient netuší, kedy a za akých okolností sa tam dostali.

Lekár Xi Ting v nemocnici v Suzhou zostal v šoku po vyšetrení pacienta, ktorý sa sťažoval na bolesť oka. Na povrchu očnej buľvy mu totiž našiel dvadsať malých červov, tzv. nematódy. Muž menom Wan vraj pociťoval problémy už niekoľko mesiacov, ale pre návštevu nemocnice sa rozhodol až vtedy, keď začala byť jeho bolesť neznesiteľná. Lekár ho okamžite operoval a z oka mu vybral všetky živé červy, ktoré sa v ňom nachádzali. 

VIDEO sa začína od 35. sekundy a a nie je vhodné pre citlivé povahy

Nematódy sú parazity, ktoré sa bežne nachádzajú v spojivkovom vaku a slzných cestách psov, mačiek a ďalších zvierat. Podľa Tinga trvá pätnásť až dvadsať dní, kým sa z lariev vyvinú červy. Nie je jasné, ako dlho žili pod viečkom Wana. Pacient uviedol, že nemá doma žiadne zvieratá, preto sa domnieva, že parazity prenikli do jeho oka počas práce vonku.

Viac o téme: OkoParazitČervČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu