Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Muž si bol zabehať na pláži, keď sa mu niečo priplietlo pod nohy: Pohľad dole ho šokoval

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NEAPOL - Na frekventovanej pláži Vanderbilt na Floride sa objavila gigantická medúza. Náhodou na ňu narazil mladík, keď si išiel zabehať. Odborník pripúšťa, že hoci je výskyt týchto živočíchov zriedkavý, v tejto lokalite ich v súčasnosti môže byť viac, pretože je momentálne plná ich obľúbenej potravy.

Obyvateľ floridského mesta Neapol Anatoli Smirnov zverejnil fotku obrovskej medúzy, ktorá sa mu priplietla do cesty počas behu na pláži Vanderbilt. "Takmer ma zožrala," zavtipkoval pod obrázkom, na ktorom je zachytený gigantický živočích dosahujúci veľkosť približne 120 centimetrov.

Podľa morského biológa Jamesa Douglassa z Florida Gulf Coast University ide o medúzu z druhu Drymonema larsoni, ktorý je veľmi zriedkavý a známy aj pod názvom "ružový podliak". Napriek svojej veľkosti ale pre človeka nie je o nič nebezpečnejší ako jeho menší bratranci, hoci ide o predátora. Jeho bodnutie sa dá prirovnať k uštipnutiu komára. 

FOTO Turisti na obľúbenej pláži narazili na strašný nález: Zrejme ho vyplavilo more

Chápadlá medúzy Drymonema larsoni môžu byť dlhé až 21 metrov. Priťahuje nimi svoju korisť, ktorou je zvyčajne oveľa menšia medúza tanierovka ušatá. Keďže je ich v tejto oblasti v tomto ročnom období pomerne veľa, odborník predpokladá, že sa v nej v súčasnosti nachádza aj väčší počet ružového podliaka. 

Viac o téme: PlážMedúzaFlorida
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu