Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Študenti organizovali KORONAPÁRTY: Neskutočné, čo u nich objavili policajti pri prehliadke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOTTINGHAM - Štyria študenti dostali pokutu vo výške 10 000 libier (11 076 eur) za to, že u seba doma zorganizovali párty, ktorej sa tajne zúčastnili desiatky ľudí. Miestna polícia v tejto súvislosti apeluje na dodržiavanie protikoronavírusových obmedzení a zdôrazňuje, že akékoľvek ich porušenie bude patrične potrestané.

Tretiaci na Trent University v anglickom meste Nottingham boli suspendovaní po tom, ako obvinili políciu z toho, že im prekazila zábavu. Tá v ich dome zasahovala na základe oznámenia od susedov. Študenti povedali, že všetci ich hostia už odišli, no po dôkladnej prehliadke policajti objavili ďalších viac ako tridsať ľudí skrývať sa v kuchyni, v spálňach a na prízemí. Za porušenie pandemických opatrení a za to, že klamali mužom zákona, dostali štyria z nich pokutu 10 000 libier. 

Nottingham Trent University
Zobraziť galériu (2)
Nottingham Trent University  (Zdroj: Getty Images)

"Toto musí prestať. Je nepochopiteľné, že policajti boli obvinení z toho, že kazia študentom zábavu. Koľko pokút ešte budeme musieť udeliť, aby ľudia konečne pochopili, čo sa deje? Nerobí nám radosť rozdávať pokuty, ale realita je taká, že ak ľudia nebudú dodržiavať reštrikcie súvisiace s covidom-19, budú umierať ďalší a ďalší," vyhlásila zástupkyňa policajného náčelníka Kate Meynellová.

Vedci vyvrátili najznámejšiu teóriu o KORONAVÍRUSE: Ľudia, na toto sa nespoliehajte!

O všetkom bola informovaná aj univerzita, ktorú previnilci navštevujú. Incident už vyšetruje, študentov zatiaľ potrestala dočasným vylúčením. "Viackrát sme našich študentov upozornili na to, že je mimoriadne dôležité dodržiavať všetky potrebné opatrenia na to, aby sme zabránili šíreniu nákazy. Nebudeme tolerovať žiadne prehrešky a keď sa o nejakom dozvieme, budeme okamžite konať v súlade s našimi disciplinárnymi pravidlami," píše sa v oficiálnom stanovisku. 

Viac o téme: ŠtudentiPárty KoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu