Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

VIDEO Vodička (29) zrazila chodca na priechode: Keď zistila, kto to je, zmeravela od hrôzy

(Zdroj: Youtube/FG TECH)

LEICESTER - Telefonujúca vodička nabúrala do muža na priechode pre chodcov. Až neskôr zistila, že to bol jej svokor. Mladú ženu tento incident, ku ktorému došlo v anglickom meste Leicester, mimoriadne rozrušil. Okrem väzenia si niekoľko rokov určite nesadne za volant.

Dvadsaťdeväťročná Fatheha Begum Abedinová bola počas šoférovania po Leicestri tak zaujatá svojím mobilom, že si na priechode nevšimla človeka. Po tom, ako ho zrazila, sa ukázalo, že išlo o jej 61-ročného svokra, ktorý pri incidente utrpel vážne zranenia. Abedinová opakovane klamala, aby sa pokúsila zakryť svoju účasť na nehode. Okrem toho po zrážke zranenému príbuznému nepomohla a pokračovala ďalej v jazde. To viedlo k policajnému vyšetrovaniu s cieľom nájsť zodpovednú osobu.

Vyšetrovatelia neskôr zistili, že vodička z telefónu vymazala 32 usvedčujúcich textových správ. Rozbité čelné sklo si nechala dokonca opraviť skôr, než ho mali policajti možnosť preskúmať. Svoju vinu neustále popierala. Neskôr priznala, že predsa len mohla byť účastníčkou nehody, no utrpela čiastočnú stratu vedomia spôsobenú astmatickým záchvatom, čo znamená, že si na incident nespomína. Tvrdila tiež, že škodu na aute spôsobili zlodeji, ktorí jej ukradli telefón.

Britka sa nakoniec priznala k dvom priestupkom, a síce že druhej osobe spôsobila vážne zranenie nebezpečnou jazdou a zároveň marila výkon spravodlivosti. Polícia ju zatkla a vypočula takmer dva týždne po havárii. "V podvečerných hodinách ste cestovali autom, aby ste si vyzdvihli jedlo. Čistou náhodou váš svokor prechádzal pred vaším vozidlom. Nezastavili ste. Nepomohli ste mu. Ostatní okoloidúci sa zastavili, aby pomohli. Je zjavné, že nielen že ste vedeli, že ste boli účastníčkou kolízie v cestnej premávke, ale ste aj klamali," povedal sudca Robert Brown, ktorý Abedinovú minulý týždeň odsúdil.

Prekvapivé je, že svokor svojej neveste vyjadril na súde podporu aj napriek tomu, čo urobila. Fatheha skončila za mrežami na šesť mesiacov za trestný čin nebezpečnej jazdy, ku ktorému došlo ešte vo februári 2018, a na ďalších 12 mesiacov za marenie výkonu spravodlivosti. Dokopy si tak odsedí rok a pol. Okrem toho dostala zákaz šoférovať na dva roky a deväť mesiacov.

Viac o téme: NehodaPriechod pre chodcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu