Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V džungli pristál neznámy objekt: VIDEO Vydesení ľudia zalarmovali políciu, záhada má bizarné vysvetlenie

Objekt, ktorý pristál v Kongu
Objekt, ktorý pristál v Kongu (Zdroj: YouTube/Wakenya Pamoja)

KONGO - V konžskej džungli z ničoho nič pristál neidentifikovaný lietajúci objekt. Miestne úrady boli z objektu zmätené, zadržali už dvoch ľudí, ktorých vypočúvali. Kompetentní odhalili záhadu iba deň od pristátia. Ukázalo sa, že ide o balón, ktorý má ľuďom v menej rozvinutých krajinách poskytovať internet.

Na sociálne siete sa dostali zábery, na ktorých je zobrazený veľký strieborný objekt so solárnymi panelmi a drôtmi. Objekt v pondelok pristál v tropickej džungli v provincii Bas-Uele v severnej Demokratickej republike Kongo. Miestni okamžite kontaktovali bezpečnostné služby.

Astronómovia riešia záhadu, ktorá trvá už rok a pol: TOTO sa opakuje každých 16 dní

„Nie som schopný presne povedať, aké zariadenie som videl,“ uviedol v utorok guvernér Bas-Uele Valentin Senga. „Veľmi nás to zaujíma, pretože spravodajské ani miestne letecké úrady nepotvrdili, že by mali akékoľvek informácie o preletoch v konžskom vzdušnom priestore,“ podotkol Senga.

Polícia údajne zadržala dvoch ľudí, konžského a pakistanského štátneho príslušníka, ktorí prišli do Buty s cieľom vyhľadať zariadenie. Tajomstvo bolo odhalené v utorok popoludní, keď za objekt zobrala zodpovednosť dcérska spoločnosť Alphabet, Loon.

„Môžem potvrdiť, že Loon vykonal riadené pristátie jedného z našich stratosférických balónov v tejto oblasti,“ uviedol vo vyhlásení hovorca spoločnosti. Tieto balóny sa pohybujú 20 kilometrov nad zemským povrchom na okraji vesmíru a pôsobia ako plávajúce bunkové veže. Poskytujú tak internetové služby ľuďom žijúcim v odľahlých oblastiach sveta.

Loon uviedol, že pristátie bolo koordinované s miestnymi úradníkmi riadenia letovej prevádzky a schválené úradom pre civilné letectvo.

V júli spustil kenský Telkom prostredníctvom technológie Loon služby mobilného internetu. Softvér na sledovanie letu ukázal, že balón HBAL166 v posledných mesiacoch krúžil ponad strednú Afriku a naposledy sa vznášal nad severným Kongom.

Viac o téme: KongoBalón
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu