Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

FOTO Rodičia varujú pred postieľkou, ktorá vážne ohrozila ich dcérku: Výrobca reaguje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Leanne Cregg)

BURNLEY - Matka troch detí a jej partner z anglického grófstva Lancashire zažili poriadny šok, keď uprostred noci zistili, že detská postieľka, do ktorej večer uložili svoje dieťa, zíva prázdnotou. Vzápätí zistili, že bábätko sa nebezpečne zakliesnilo medzi dvoma posteľami. Teraz apelujú na rodičov, aby zvážili používanie daného výrobku.

O nepríjemnej skúsenosti prehovorili rodičia polročnej Freyi, Leanne Creggová (35) a jej partner Gareth Hunt (37). Jeden večer uložili ju do cestovnej postieľky Baby Elegance Bedside Travel. Keď sa však Gareth náhodou v noci prebral a naklonil sa nad postieľku, s hrôzou zistil, že dcérka v nej nie je. Hneď preto zobudil Leanne. Potom ale zbadal Freyu, ako leží zakliesnená medzi manželskou posteľou a okrajom svojej postieľky. Prekĺzla totiž medzerou medzi bočnou stranou postieľky a matracom a zostala tak uväznená medzi dvoma posteľami. "Nechceme si ani predstaviť, ako to mohlo dopadnúť. Mala obrovské šťastie, že sa tam neudusila," krútia hlavami rodičia.

FOTO Rodičia varujú pred
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Leanne Cregg)

Zverejnením svojho príbehu chcú varovať ostatných, aby zvážili používanie tohto výrobku, o ktorom tvrdia, že má vážny konštrukčný nedostatok a nie je spoľahlivý. Creggová dokonca hovorí o chybe dizajnu, vďaka ktorej mohla prísť o svoje dieťa. "Dizajn by mal byť nanovo prepracovaný a výrobca by sa mal sústrediť na pevnosť použitého materiálu," myslí. 

FOTO Matku vydesil pohľad na detský monitor: Bábätko vyzerá ako z hororu

Podľa výrobcu, írskej firmy Baby Elegance, sa však celej situácii dalo predísť, keby rodičia dodržali návod na používanie. "Výrobok má všité popruhy a postieľka musí byť opretá o bok postele. V tomto prípade ju ale rodičia umiestnili oproti posteli, kde sa nemala o čo oprieť," vysvetlil. Zároveň nepoužili ani suchý zips, ktorým sa fixuje matrac o okraj postieľky, vďaka čomu sa potom nehýbe.

Viac o téme: Detská postieľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu